NavMenu

Za izgradnju bazena, dvorane i pozorišta u Mostaru stiže 13,5 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 05.08.2022. 09:25
Komentari
Podeli
Mostar (Foto: paul prescott/shutterstock.com)Mostar
Vlada FBiH je usvojila tri programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava utvrđenih ovogodišnjim Proračunom FBiH Federalnom ministarstvu kulture i sporta, u ukupnom iznosu od 13,5 mil KM, a namijenjenih izgradnji objekata u Mostaru, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Tako je iznos od 3,5 mil KM planiran za izgradnju Sportske dvorane Mostar, a koju provodi Direkcija za izgradnju KSC u Mostaru. Od ukupnog iznosa se za tehnički tim i usluge nadzora izgradnje odnosi 105.000 KM, a za usluge izvođača radova 3.395.000 KM.

Iznos od 8 mil KM je namijenjen je izgradnji bazena u Mostaru, a koju provodi Direkcija za izgradnju KSC u Mostaru. Od ovoga je za troškove uređenja zemljišta predviđeno 200.000 KM, za troškove revizije idejnog rješenja 30.000 KM, za tehnički tim i usluge nadzora izgradnje 233.800 KM, te za usluge izvođača radova 7.536.200 KM.

Trećim programom je predviđeno 2 mil KM za izgradnju Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, od čega za građevinske radove 1.880.000 KM, a za usluge (konsultantske poslove, stručno-tehnički nadzor, ishodovanje svih potrebnih suglasnosti, dozvole, pribavljanje atestne dokumentacije) 120.000 KM.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.