NavMenu

Zabranjuje se eksploatacija šljunka u čitavoj Crnoj Gori

Izvor: Vijesti Četvrtak, 04.08.2022. 16:33
Komentari
Podeli
(Izvorište Bolje sestre)Vlade je usvojila Informacija o nelegalnoj eksploataciji riječnih nanosa (šljunka i pijeska) iz svih vodotoka.

Time će se, kako je kazao ministar poljopriverede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković, zabraniti eksploatacija pijeska iz svih vodotoka u Crnoj Gori.

On je naglasio da se do sada vršila bespravna eksploatacija pijeska iz vodotaka u čitavoj Crnoj Gori, posebno kada su u pitanju rijeke Morača, Tara, Lim i Grnčar.

- U Crnoj Gori niko nema dozvole za eksploataciju, ogromna i nepovratna šteta je napravljena. Poseban problem je napravljen u donjem toku rijeke Morače, gdje je došlo u pitanje izvorište Bolje sestre, gdje se smanjuje izdašnost tog izvora. Razmatrali smo da se uključe svi državni organi, makar da se to čitavo to područje zagradi, da se posebne inspekcijske službe upute tamo i danju i noću da to kontrolišu, jer ako tako nastavimo trajno i bespovratno ćemo uništiti ono što smo naslijedili... Neke kompanije svima poznate vrše eksploataciju, čak i neke imaju ugovor, a imaju dug prema državi 1,2 mil EUR - rekao je Joković.

Premijer Dritan Abazović je kazao da je ovaj problem bio rak rana crnogorskog sistem.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.