NavMenu

Najbolje onlajn platforme na kojima možete nešto da naučite

Izvor: manager.ba Četvrtak, 04.08.2022. 07:53
Komentari
Podeli
(Foto: kozirsky/shutterstock.com)
Za pravu informaciju, savjet ili mišljenje ne morate danas da čekate u redovima ili prebirate po policama knjiga. Došlo je vrijeme kada informacija pronalazi vas. Ipak, u milijardama terabajta različitih sadržaja treba odabrati pravi, iz provjerenog izvora.

Od trenutne ponude ovo su najbolje onlajn platforme. Nude na stotine hiljada kurseva i predavanja i mnoga su besplatna ili se za simboličnu sumu možete priključiti grupi korisnika sa neograničenim pristupom.

Za svaku preporuku su sljedeće platforme inače ocjenjene najvišim ocenama svojih milionskih korisnika:

Coursera


Prije 10 godina ovu platformu je pokrenuo Stanford Univerzitet i ideja je bila da se uključuju i druge ugledne američke škole što se i desilo. Ubrzo su na Coursera platformi mogli da se nađu kursevi sa Priceton-a, Michigan i Pennsylvania Univerziteta. Na platformi je u saradnji sa Google-om, IBM, Meta-om moguće dobiti različite profesionalne certifikate.

Udemy


Ova platforma ima koncept sličan Coursera platformi. Ovdje se mogu čuti predavanja uglednih profesora i znalaca sa drugih sajtova. Takođe je kombinacija besplatnog i plaćenog pristupa sadržajima.

Alison


Platforma koja takođe nudi i besplatne online sadržaje kao i certifikate. Preovladavaju predavanja i kursevi iz oblasti biznisa, tehnologije i zdravlja.

Lifehack Acadamy


Ovakva platforma se fokusira na teme koje se tiču stila života, navika, korištenja vremena, ishrane, učenja. Preporuka za sve znatiželjnike koji bi da unaprjeđuju životni stil.

Edx


Ova platforma se izdvaja po impresivnoj bazi kurseva i predavanja o velikom broju tema i to porijeklom sa Harvarda, MIT-a, Berkely-a. Ovdje je zaista moguće steći dragocjeno znanje od velikih stručnjaka i to besplatno.

Codeacadamy
Odlična preporuka za sve koji bi da se usavršavaju u programskim jezicima (C++. Java, JavaScript, Python). Ova platforma je dobila najviše ocene i najbolje preporuke.

Ted


S pravom platforma Ted sebe predstavlja kao ’mjesto za ideje koje su vrijedne širenja’. Ovo je zaista mjesto gdje potpuno besplatno možete da čujete predavanja velikog broja različitih ljudi, što eksperata što pojedinaca sa neobičnim idejama i iskustvima. U svakom slučaju, na ovoj ćete platformi provesti kvalitetno vrijeme.

YouTube


I dalje najveća baza besplatnog sadržaja, bar za sada. Mada, radi uštede vremena, bilo bi dobro da unaprijed znate provjerene kanale koji će zadovoljiti vaša interesovanja i ponuditi zadovoljavajući kvalitet sadržaja.
Skillshare
Još jedna preporuka ukoliko tražite kvalitetne sadržaje i predavanja. Ova će vas platforma spojiti sa profesionalcima i ekspertima iz različitih oblasti – animacija, dizajn, ilustracija, biznis, pisanje.

Stanford Online


Još jedna platforma sa odličnim pedigreom. Za svakoga ko želi da se usavršava u oblastima liderstva, menadžmenta, digitalnih transformacija, vještačke inteligencije, medicine, ovo je sajt koji će po ugledu svog osnivača, ponuditi korisnicima visokokvalitetan sadžaj i teme.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.