NavMenu

Američka kompanija Bechtel interesuje se za projekat RHE Đerdap 3

Izvor: eKapija Utorak, 02.08.2022. 07:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash/Dan Meyers)Ilustracija
Predsjednik američkog građevinskog giganta Bechtel (Bektel) Stjuart Džons rekao je, posle razgovora sa ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović i ambasadorom SAD u Beogradu Kristoferom Hilom, da je ta kompanija zainteresovana za to da "detaljnije sagleda mogućnosti za saradnju sa Srbijom u oblasti energetike, između ostalog i kroz finansiranje prethodne studije izvodljivosti za projekat RHE Đerdap 3", saopštila je Vlada.

- Vjerujem u to da postoje velike mogućnosti za saradnju i u oblasti energetike, posebno kad je riječ o projektima u oblasti obnovljivih izvora energije i prve hibridne reverzibilne hidroelektrane Đerdap 3, čija bi ukupna instalisana snaga mogla da dostigne 2.400 MW, uz još 400 MW kapaciteta za proizvodnju električne energije iz vjetra i sunca - rekla je ministarka Mihajlović.

Prema njenim riječima, energetska bezbjednost je najvažnija tema za sve zemlje u Evropi trenutno, pa i za Srbiju, zbog čega je važno da napreduju u procesu energetske tranzicije i budu mnogo efikasniji u gradnji novih energetskih kapaciteta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.