NavMenu

Porsche se vraća u F1, kupuje 50% firme Red Bull Technology

Izvor: Bankar.rs Ponedjeljak, 01.08.2022. 08:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ferhat Deniz Fors/Unsplash)Ilustracija
Nedavno objavljeni dokumenti koji detaljno predstavljaju plan kompanije Porsche da otkupi polovinu firme Red Bull Technology su istiniti, potvrdio je zvaničnik Red Bula.

Dokumentacija o kojoj se govori i piše od 27. jula pokazuje da je kompanija Porsche 8. jula podnijela peticiju marokanskim vlastima u vezi sa predstojećim desetogodišnjim ugovorom sa timom Formule 1.

U obavještenju je istaknuta kupovina 50% firme Red Bull Technology s koja proizvodi šasije za Oracle Red Bull Racing tim Formule 1. Naznačeno je da bi partnerstvo moglo uključivati i odvojeno poslovanje F1 tima, piše Bloomberg.

Kako navode dobro obavješteni izvori, detalji u vezi sa načinom na koji će ugovor biti struktuiran nisu u potpunosti razrađeni.

Informacije podijeljene u telefonskim razgovorima i elektronskim prepiskama sa insajderima sa obje strane ukazuju na to da su još uvijek otvorena pitanja koliko će tehnologije kompanija Porsche dostaviti timu Red Bull Racing, u poređenju sa timom AlphaTauri, koji je takođe u vlasništvu firme Red Bull. Takođe, nije riješeno pitanje ni koji će od dva brenda imenovati vozače za novi trkački tim.

Upućeni izvori navode da se datum zaključivanja ugovora još uvijek ne zna, ali da bi do njega moglo doći do kraja ljeta, a ne 4. avgusta, kako su neki navodili.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.