NavMenu

U Sarajevu otvoren Alta Shopping Center

Izvor: eKapija Subota, 18.12.2010. 12:17
Komentari
Podeli

Alta Shopping Center u Sarajevu sinoć su svečano otvorili član Predsjedništva BiH Željko Komšić, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Patrick Moon i vlasnik ovog centra Tie Sosnowsky.

Ovaj Centar, izgrađen na Marijin Dvoru u neposrednoj blizini UNITIC-ovih nebodera, predstavlja najveću američku direktnu, komercijalnu investiciju u Bosni i Hercegovini.

Prostire se na površini od 24.000 m2, a uz bogatu ponudu raznovrsnih butika, restorana, kafea i drugih zanimljivih sadržaja, kupcima je na raspolaganju i podzemna garaža sa više od 200 parking mjesta.

Obraćajući se sudionicima svečanosti, američki ambasador u BiH Patrick Moon podsjetio je da se radi o investiciji vrijednoj više od 50 miliona dolara, te objektu u kojem će biti zaposlen značajan broj djelatnika. On je izrazio nadu da će ova investicija otvoriti put i drugim investitorima.

Prisutnima se u ime investitora -američke komapnije Triland Development obratio i vlasnik Shopping centra Alta Tie Sosnowsky koji je izrazio zahvalnost nadležnim institucijama u BiH, kao i OHR i Ambasadi SAD-a za saradnju i potporu u realizaciji ove investicije.

ekapija/Fena


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.