Izvor: SRNA | Četvrtak, 16.12.2010.| 14:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Dodik i Mišković otvorili "Tempo centar" u Istočnoj Ilidži

(Foto: b)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik "Delta holdinga" Miroslav Mišković otvorili su danas u Istočnoj Ilidži "Tempo centar" u čiju izgradnju i opremanje je uloženo 10 miliona eura, a posao je dobilo 150 radnika.

Ovo je prvi centar iz trgovinskog lanca "Delta maxi" na području Istočnog Sarajeva i ovog dijela Republike Srpske.

Dodik je istakao da je otvaranjem "Tempo centra" u Istočnoj Ilidži realizovan dogovor sa Miškovićem da širom Repubilke Srpske otvori "Tempo" prodavnice.

"Ovo će sigurno približiti privredu Srbije i RS", rekao je Dodik i dodao da ne postoji nikakav otklon prema drugima koji žele da sarađuju.

Predsjednik RS je naglasio značaj novootvorenog "Tempo centra" za kupce u Istočnom Sarajevu koji su godinama kupovali u tržnim centrima u Sarajevu i izrazio uvjerenje da će ovaj centar privući i kupce iz Federacije BiH.

Mišković je rekao da je poslije jednogodišnjeg zastoja, zbog velike ekonomske krize, "Delta" u ovoj godini nastavila investicioni ciklus, o čemu svjedoče i nedavno otvoreni centri u Kragujevcu i Sofiji, danas u Istočnom Sarajevu i za pet dana u Nikšiću.

Najavljuju i velike investicije, on je rekao da će u prvoj polovini naredne godine biti otvoren veliki "Tempo" u Tirani, zatim u Beogradu i još jedan u Sofiji.

Ocijenivši da "Delta holding" maksimalno može povećati potencijal prehrambene industrije u BiH, odnosno prodaju tih proizvoda u cijelom regionu, Mišković je pozvao potencijalne dobavljače iz BiH na saradnju.

"Tempo centar" u Istočnoj Ilidži, koji se prostire na 8.000 metara kvadratnih i u ponudi ima više od 35.000 proizvoda, radiće 24 sata.

Sa željom da pomogne lokalnoj zajednici i podstakne njen razvoj, kao i da unaprijedi rad ustanova od javnog značaja, kompanija "Delta maxi" donirala je ovom prilikom po tri računara SOS dječijem selu u sarajevskoj opštini Novi Grad, Četvrtoj gimnaziji Ilidža i Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" u opštini Istočna Ilidža.

"Delta maxi grupa" prisutna je na tržištu BiH od novembra 2007. godine, a ove godine otvorila je još sedam prodajnih objekata.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.