NavMenu

Prestižni međunarodni certifikat ISO 9001:2008 za Dr.Pashu

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.12.2010. 14:42
Komentari
Podeli

Domaći proizvođač prirodne kozmetike Dr.Pasha, dobio je prestižni međunarodni certifikat ISO 9001:2008, kao potvrdu postojanja učinkovitog i primjerenog sistema kvalitete u proizvodnji.

Certifikaciju sistema provela je certifikacijska kuća TUV Adria, a standard ISO 9001:2008 temelji se i na zahtjevima Good Manufacturing Practice koji je globalni standard za proizvodnju kozmetike. Time je potvrđeno da bosanskohercegovački proizvodi Dr. Pasha zadovoljavaju stroge standarde svjetskih tržišta.

Stručnjaci iz kompanije Dr.Pasha, predano rade na širenju palete proizvoda. Tako će početkom naredne godine na tržište plasirati nove kolekcije 100% prirodnih krema, a u planu je i niz novih kozmetičkih proizvoda.

Zahvaljujući opredjeljenosti za kvalitet, Dr.Pasha je otvorio vrata za povećanje izvoza u zemlje EU, ali i svijeta. Do sada su proizvode izvozili u Austriju, Švedsku, Holandiju, Češku, Hrvatsku i Crnu Goru, a naredne godine u planu je osvajanje novih tržišta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.