NavMenu

Academic Business Center: Uručeni certifikati za 12 mladih poduzetnika

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.12.2010. 12:37
Komentari
Podeli

U prostorijama Američkog kutka Narodne i univerzitetske biblioteke "Derviš Sušić" Tuzla upriličena je dodjela certifikata, polaznicima II ciklusa poduzetničke edukacije, u organizaciji poduzetničkog trening centra Udruženja ekonomista u FBiH ACADEMIC – Academic Business Center ( ABC).

Ciljna grupa polaznika i ovog ciklusa, bile su osobe, evidentirane u službama za zapošljavanje, te pripadnici boračkih udruga i njihovih porodica. Edukacija II ciklusa ABC-a, počela je 1.novembra 2010 i trajala je do 14. decembra 2010.

Project manager Academic Business Center, Almir Paočić, iskazao je zadovoljstvo vezano za edukaciju druge generacije mladih poduzetnika, te izjavio:"Drugi ciklus edukacije pohađalo je 16 mladih, potencijalnih poduzetnika. Danas smo uručili certifikate za 12 polaznika, koji su pokazali najveći napredak tokom edukacije. Mladi poduzetnicima je pružena mogućnost da kroz edukaciju u trajanju od 40 sati, te 9 sati konsultacija razviju svoje biznis planove. Posebno bih istakao aktivnosti Academic Business Center u pogledu međunarodne saradnje. S tim u vezi, naša gošća je bila Adrienne Galanek, Zamjenica šefa ekonomskog odjela Američke ambasade u BiH, koja je iznjela pozitivne primjere iz poslovne prakse SAD-a, polaznicima I i II generacije ABC-a".

Potrebno je napomenuti, da će polaznici, i nakon završetka edukacije, imati priliku koristiti usluge konsultacija iz oblasti poduzeništva, koje će im pružati treneri ABC-a.

Academic Business Center, će nastaviti sa svojim aktivnostima i u narednoj godini, gdje će osim poduzetničke edukacije, svim zainteresovanim građanima ponuditi specijalizirane seminare iz računovodstva, finansija i marketinga. Nastavak rada ABC-a planiran je za prvi kvartal 2011. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.