NavMenu

Ugradnja novog sistema u pogon Anoda u "Aluminiju"

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.12.2010. 10:17
Komentari
Podeli

Predstavnici njemačkoga Outetoca, dugogodišnjega Aluminijevog poslovnog partnera, Norbert Holl i Alfred Harwardt, posjetili su Aluminij d.d. Mostar u povodu nastavka razgovora u vezi s projektom ugradnje novog sistema praćenja proizvodnje anoda u pogon Anoda.

Riječ je o sasvim novomu sistemu, osmišljenomu od strane Otutotecovih inženjera koji ga kane, o trošku njemačke tvrtke, ugraditi i isprobati u Aluminiju, otkuda bi, kao brend, bio plasiran na svjetsko tržište, saopćeno je iz ove kompanije.

Inače, upravo su Outotecovi stručnjaci odigrali ključnu savjetodavnu ulogu u procesu osuvremenjivanja Aluminijevih Anoda, a direktor toga pogona Ivan Grle istakao je kako je zadovoljan dosad viđenim i predstavljenim o toj novoj zamisli njemačkih partnera.

Izaslanike Outoteca ugostili su i članovi Uprave Društva, v.d. direktora Ivo Bradvica i v.d. izvršnih direktora Željko Boras i Mladen Galić, pokazujući spremnost mostarske strane za provedbom toga projekta. Nakon niza stručnih pojašnjenja i dogovora o tomu kako će, nakon probnoga razdoblja, sistem u cijelosti ostati na raspolaganju Aluminiju, dok će ga Outotec koristiti u komercijalne svrhe.

Bradvica je izrazio zadovoljstvo činjenicom što je tako zanimljiva i vrijedna zamisao, koja će dodatno unaprijediti rad u Anodama, potekla iz Outoteca i što su izabrali upravo Aluminij za njezin ostvaraj.

Gospodin Harwardt, inače voditelj spomenutoga projekta, pojasnio je kako je njihov prijedlog ishod dugogodišnjih dobrih odnosa i njihove osobne uvjerenosti u visoku kakvoću opreme i stručnoga kadra u Aluminiju. Odgovarajući na upit izvršnoga direktora Borasa, Harwardt je obećao Upravi Aluminija i stručnu pomoć Outoteca u predstojećoj razradi nove organizacijske sheme, kada je riječ o procesu održavanja u proizvodnji aluminija u Mostaru. navodi se u saopćenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.