NavMenu

U toku pregovori o nastavku radova za izgradnju LOT-a 1 Sarajevske obilaznice

Izvor: Fena Četvrtak, 16.12.2010. 14:17
Komentari
Podeli

Javno preduzeće Direkcija cesta Federacije BiH intenzivirala je pregovore sa izvođačem radova SCT d.d. Ljubljana o uvjetima nastavka radova do okončanja izgradnje LOT-a 1 Sarajevske zaobilaznice, s obzirom da je ugovoreni rok za izgradnju istekao.

Pregovori se odnose na fizičko izvršenje, osiguranje finansijskih sredstava i likvidnosti, u roku koji može biti prihvatljiv za naručioca, a to je Direkcija cesta FBiH, saopćeno je iz JP Direkcija cesta FBiH.

Na osnovu provedene međunarodne licitacije za izgradnju obilaznice LOT 1 Jošanica - Butila, uključujući petlju Butila zaključen je ugovor još 14. septembra 2007. godine, između kompanije Splošno gradbeno podjetje SCT d.d Ljubljana (Izvođač) i Javnog preduzeća Direkcija cesta Federacije BiH, u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (Naručilac).

JP DC FBiH je više puta upozoravao izvođača na zaostajanje izvršenja radova u odnosu na planiranu dinamiku i ugovoreni rok za završetak radova te zahtijevao ubrzanje aktivnosti na gradilištu u skladu sa preuzetim obavezama.

Kao što je poznato SCT nije okončao radove u ugovorenom roku, a dostavljeni zahtjev za produženje roka inženjer je odbio.

Predstavnici JP DC FBiH su također izvršili kontrolu stanja i aktivnosti na svim dijelovima gradilišta nakon protoka ugovorenog roka i tom prilikom konstatirali da je na gotovo svim dijelovima gradilišta aktivnost neznatna ili nikakva, bez učešća mehanizacije i s minimalnim brojem građevinskih radnika, na što je SCT pismeno upozoren te je traženo da preduzme aktivnosti na gradilištu za izvođenje radova koji se mogu izvoditi u zimskom periodu.

Iz Direkcije za ceste FBiH su naveli da su u granicama svojih ovlaštenja prema kreditnim sporazumima i ugovoru preduzimali i preduzimaju aktivnosti za završetak radova i izmirivanje ugovorenih obaveza prema podizvođačima i dobavljačima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.