NavMenu

Sarajevo: Javni doček Nove 2011. godine uz Zabranjeno pušenje

Izvor: eKapija Srijeda, 15.12.2010. 15:36
Komentari
Podeli

U Gradskoj upravi Grada Sarajeva danas je održana press konferencija povodom Javnog dočeka Nove 2011. godine u Sarajevu u organizaciji Grada Sarajeva.

"Javni doček Nove 2011. godine u Sarajevu, koji organizuje Grad Sarajevo u saradnji sa općinama Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad, Kantonom Sarajevo i Turističkom zajednicom KS, sastojat će se iz dva dijela. Centralni program održat će se 31.12.2010. sa početkom u 21 sat do ranih jutarnjih sati na Trgu djece Sarajeva, odnosno na platou ispred BBI centra. Centralni program bit će obilježen i vatromet-koreografijom koja će predstavljati poseban ugođaj. Dječiji program koji će činiti predstava `Kako je Dudu ukrao Djeda Mraza` i podjela poklona održat će se u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad u dva termina. Prvi je 30.12.2010. u 18 sati za djecu iz odgojno-obrazovnih institucija grada Sarajeva, a drugi je 31.12.2010. u 17 sati. S obzirom da je ograničen broj mjesta bit će štampane gratis ulaznice za Dječiji program 31. decembra koje će se dijeliti putem medijskih pokrovitelja", rekao je Igor Kamočaji, zamjenik gradonačelnika i predsjednik IO za pripremu i organizaciju programa.

Savjetnik gradonačelnika i član IO Benjamin Isović predstavio je Centralni program 31.12.2010. čiji će učesnici biti: Zabranjeno pušenje, Bombaj štampa, Erogene zone, Dino Voice Band, Pink Panter Band, Abba Real Tribute i DJ Focho.

"Kako je Dudu ukrao Djeda Mraza" je predstava glumaca Aide Bukve, Kemala Čebe, Nusmira Muharemovića i Adnana Gore. Glumica Aida Bukva kazala je da je predstava predstava zabavnog karaktera namijenjena za najmlađe ali i starije, te da oslikava trenutnu situaciju u našoj zemlji.

Javni doček Nove 2011. godine održavat će se pod sloganom "Ne gasite svjetlo!". Medijski pokrovitelji su: FTV, RSG, Oslobođenje, SAN, portal „Sarajevo-x“ i METROMEDIA. Sponzor je Sarajevo-osiguranje.

I ove godine vodit će se računa o sigurnosnoj situaciji u novogodišnjoj noći. "MUP KS već je od 13.12.2010. započeo akciju oduzimanja pirotehničkih sredstava, a kazne u skladu sa Zakonom bit će od 300 do 900 KM za prodaju, kupovinu i upotrebu pirotehničkih sredstava, te od 400 do 1200 KM za roditelje maloljetnika kod kojih se pronađu ta sredstva", istaknuo je Irfan Nefić, portparol MUP-a KS.

Za ovogodišnji Javni doček Nove 2011. godine u Sarajevu Grad je osigurao 80.000 KM, četiri gradske općine po 10.000 KM, Kanton Sarajevo 20.000 KM, Turistička zajednica 10.000 KM i Sarajevo-osiguranje 10.000 KM.

Predsjednik IO Igor Kamočaji zahvalio je BBI centru na saglasnosti za održavanje Centralnog programa, te KJKP „Rad“ i „Park“ na doprinosu u organizaciji ovog događaja.

Kamočaji je pozvao sve građane Sarajeva, ali i svih gradova i općina u Bosni i Hercegovini kao i turiste iz inozemstva da dođu na zajedničku zabavu i doček Nove 2011. godine uz kvalitetan i besplatan program.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.