NavMenu

Uskoro nove investicije u Alpru i BH Aluminijumu - Kompanija u Vlasenici posjeduje najsavremeniju mašinu za savijanje aluminijumskih profila

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.07.2022. 09:35
Komentari
Podeli
Alpro VlasenicaAlpro Vlasenica
Sa više od 30 godina iskustva i 2.200 zaposlenih, Alumil grupacija je jedna od najrazvijenijih kompanija na globalnom nivou u oblasti dizajna i proizvodnje aluminijumskih arhitektonskih sistema, sa proizvodnim linijama najmodernije tehnologije u svojih 12 fabrika širom Evrope. Kompanija Alumil u BiH funkcioniše putem dvije firme koje se nalaze u Vlasenici - Alpro i BH Aluminijum.

Kako poručuju iz ove grupacije, proizvode aluminijumske sisteme koji su projektovani i razvijani u inovativnom odjeljenju za istraživanje i razvoj grupacije, a zatim testirani i sertifikovani od strane međunarodnih akreditovanih laboratorija i instituta.

- Napredna industrijska postrojenja po najvišim standardima i jaka međunarodna prodajna mreža u više od 60 zemalja širom svijeta, sa 28 poslovnica na svim kontinentima dokaz su da je Alumil jedan od vodećih snabdijevača aluminijumskim sistemima koji zadovoljavaju najkomplikovanije zahtjeve i pokrivaju veoma širok dijapazon potreba u arhitekturi - dodaju.

Uvođenje novih sistema profila u Alpru

Akcionarsko društvo za preradu aluminijuma Alpro Vlasenica, prvi put je registrovano 1977. Od osnivanja društvo je više puta mijenjalo status. Početkom 2004. godine, kada je izvršena prodaja državnog kapitala, društvo je u cjelosti privatizovano, a otkupom akcija od države i sitnih akcionara Alumil Yu Industry je postao najveći akcionar.

- Alpro je danas jedan od lidera u proizvodnji aluminijumskih profila u BiH. U svom proizvodnom programu ima veliku lepezu različitih profila kao što su: standardni profili, profili za vrata i prozore sa i bez termičkog prekida, profili za ograde, profili za klizna vrata i prozore, profili za fasade, profili za pregradne zidove, profili za elektro, mašinsku industriju itd. U saradnji sa matičnom kompanijom svakodnevno radimo na uvođenju novih sistema profila i na unapređenju postojećih - poručuju iz kompanije.

Tehnološki proces u Alpru je podijeljen u četiri cjeline: ekstruzija, plastifikacija, anodizacija i pogon za izradu pribora i profila sa termičkim prekidom. Tokom 2021. godine izvršena je nabavka najsavremenije mašine za savijanje aluminijumskih profila.

- Sva postrojenja su smještena u industrijskim halama čija ukupna površina premašuje 13.500 m2. Uz hale za osnovna postrojenja nalaze se i hale u kojima su smješteni energetski objekti, magacini kao i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda - dodaju iz Alpra.

Kompanija Alpro trenutno ima 124 radnika. U 2021. godini prodali su 4.000 tona profila u vrijednosti od oko 34 mil KM.

BH Aluminijum

BH Aluminium je kompanija registrovana za trgovinu metalnih dijelova i aluminijumskih sistema. Osim centrale u Vlasenici, posjeduje tri registrovane poslovne jedinice sa magacinima u Sarajevu, Banjaluci, Bijeljini.

Trenutno je u kompaniji zaposleno 37 radnika. U prošloj godine prodato je profila u vrijednosti od skoro 11 mil KM, dok je od prodaje pribora prihodovano oko 4 mil KM.

- Uzevši u obzir da više od 80% proizvoda Alpra tj BH. Aluminijuma ide u izvoz, pretežno u zemlje EU, naši proizvodi moraju imati vrhunski kvalitet što i ispunjavamo. Zanavljanjem opreme u proizvodnji bismo podigli kapacitet i efikasnost čime bi mogli u još većoj mjeri podići nivo izvoza a samim tim i nivo finansijskih rezultata - kažu.

Kako za eKapiju otkrivaju, u toku ove sedmice održaće se sastanak predsjednika upravnog odbora Alumil grupacije i generalnog direktora kompanije Alpro na kome će biti više riječi o novim projektima i investicijama u Alpru i BH Aluminijumu, kao i aktivnostima za njigovo sprovođene.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Agro, Industrija

Domaći agrar spao na jeftine proizvode, većina usmjerena na kukuruz i krompir

sa usitnjenim zemljištem (šest do osam parcela). - Ta gazdinstva najvećim dijelom proizvode za vlastite potrebe ili samo djelimično viškove za prodaju, što uzrokuje nisku produktivnost, niske prihode, male količine, upitan kvalitet i konzistentnost tržišne proizvodnje. Kod proizvođača i prerađivača postoji nedostatak poznavanja i razumijevanja standarda kvaliteta, te ograničen pristup i korištenje inovacijskih i modernih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.