NavMenu

Najtanji sat na svijetu koštaće blizu 2 mil USD (VIDEO)

Izvor: RTS Petak, 08.07.2022. 08:35
Komentari
Podeli
(Foto: Printscreen/richardmille.com)
Švajcarski brend luksuznih sportskih satova, Rišar Mil (Richard Mille), je napravio najtanji sat na svijetu. Sa samo 1,75 milimetara od brojčanika do zadnje strane kućišta, RM UP-01 Ferrari je za 0,05 milimetara tanji od prethodnog rekordera, Bulgarijevog Octo Finissimo Ultra.

Samo nekoliko mjeseci nakon što je Bulgari (Bvlgari) osvojio titulu sa Octo Finissimo Ultra od 1,8 milimetara debljine, Rišar Mile postavlja novi rekord zahvaljujući 0,05 milimetara tanjem satu.

RM UP-01 Ferrari sa ukupnom debljinom od 1,75 milimetara, napravljen od titanijuma pete klase, još jedan je u nizu ultra tankih, ultra laganih satova koji nastavlja tradiciju Rišara Milea u pomijeranju granica mehaničkog mjerenja vremena.

Kako navode dizajneri, RM UP-01 Ferrari ima tradicionalnu strukturu kućišta u kojoj je smješten kompletan mehanizam. Uprkos rekordnim dimenzijama, sat ima respektabilnu rezervu snage od 45 sati rada.

Podešavanjem i namotavanjem sata upravljaja se sa dvije integrisane krunice u stilu kasete, jedna za izbor funkcije, izložena na brojčaniku, dok dva safira – debljine samo 0,2 milimetra – prekrivaju indikator vremena i regulacioni mehanizam, obezbjeđujući da sat bude vodootporan i na dubini od 10 metara.

Sat ima svoj namjenski sajt sa više informacija, a biće proizvedena ograničena serija od 150 komada. Kada se bude pojavio, koštaće 1,888 mil USD, prenosi RTS.

Ograničen na 150 komada, RM UP-01 Ferrari će koštati 1,888 mil USD kada stigne, ali švajcarski proizvođač luksuznih satova zna da njegovi kupci ne strahuju od igranja sa svojim milionima.

Da li će se i ambasador ovog brenda, Rafael Nadal, pojaviti na terenu sa ovim satom i provjeriti njegovu otpornost na udarce, ostaje da se vidi.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.