Izvor: eKapija | Četvrtak, 09.12.2010.| 15:04
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Pripreme za "Nipex veče gradske pjesme 5" - Nastupa i Porodični trio Salković

Kao što je već objavljeno UG "Romansa" će u februaru obilježiti pet godina postojanja i organizovati petu po redu manifestaciju pod nazivom "Nipex veče gradske pjesme". Pripreme za održavanje ove manifestacije su u toku, radi se na detaljima koji će oplemeniti događaj i, kao i svake godine, posjetiocima ponuditi nešto novo.

"Upravo tako, mi smo u punom zamahu i svako u svom segmentu daje maksimum da ova manifestacija nastavi tradiciju kvalitetne zabave o kojoj se priča tokom cijele godine. Važno je pomenuti da smo sa našim prijateljima, porodicom Nišandžić, postigli i zvanično dogovor o pokroviteljstvu ove manifestacije, u šta nismo ni sumnjali, znajući da je firma "Nipex" od prvog dana uz nas i da su ljubitelji onoga što mi radimo i muzičkih vrijednosti koje baštinimo. Orkestar "Romansa" pod rukovođenjem Almira Azabagića je počeo sa probama, definisani su izvođači, izbor pjesama a moramo se opet pohvaliti da se i rezervacija ulaznica odvija kako smo navikli i kako smo očekivali. Iako je još nepuna 3 mjecesa do manifestacije, nakon objave prve informacije na portalu Tuzlarije, koji je naš generalni medijski pokrovitelj, već je rezervisano oko 110 ulaznica što je blizu 50% kapaciteta. To nas raduje i daje snagu da nastavimo sa projektom koji smo zacrtali", istakao je Dino Kalesić, dopredsjednik UG "Romansa" Tuzla.

Inače, kada je u pitanju repertoar, izbor pjesama i učesnika, i ovoga puta iz Romanse će posjetiocima biti pripremljena jedna novost. Kako Tuzlarije saznaju, na manifestaciji "Nipex veče gradske pjesme 5" nastupit će Porodični trio Salković. Riječ o Naidi, Ajli i Omaru Salković, potomcima Samira i Alise Salković, bračnog para koji je uz "Romansu" od početka i sastavni dio su svake Večeri gradske pjesme, sa svojim prijateljima. Zanimljivo je istaći da su Ajla(16) i Omar (17) u tuzlanskom Domu mladih, u školi Željka Divjaka naučili svirati gitaru, svirali u orkestru Doma mladih, zabilježili brojne nastupe na manifestacijama, u televizijskim emisijama. Najmlađa iz Porodičnog tria Salković, Naida (12) u Muzičkoj školi Tuzla pohađa 4. razred – smjer violončelo. Iako su im, kako ističu, uzori Eric Clapton, Slash, Anna Rucner, Gary Moore, Celine Dion, Phil Collins na manifestaciji "Nipex veče gradske pjesme 5", publici će se predstaviti sviranjem i pjevanjem starogradskih pjesama i evergreena.

Potvrda je ovo da je UG "Romansa" na pravom putu, da u petoj godini postojanja, polako ali sigurno, kroči ka ostvarenju svog cilja a to je da mlađim generacijama prenese ljubav prema gradskoj muzici i od zaborava sačuva prave muzičke vrijednosti.

Recimo još jednom da se ljubiteljima starogradske pjesme, romanse i ervergreena pruža prilika da uživaju u izvedbama grčkih, makedonskih, dalmatinskih, romskih pjesama i evergreena. Ulaznice po cijeni od 15KM uz poklon DVD, moguće je rezervisati i nabaviti pozivom na 061/164-311 i 061/164-720. Peta po redu manifestacija "Nipex veče gradske pjesme" koju organizuje UG "Romansa" Tuzla, biće održana u restoranu "Breza" hotela „Tuzla“, u petak, 25. februara 2011. godine.

izvor: tuzlarije.net

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.