NavMenu

Delivery Hero postaje većinski vlasnik kompanije Glovo

Izvor: N1 Srijeda, 06.07.2022. 09:11
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/hjrivas)
Kompanija Delivery Hero postaće većinski akcionar u Glovu, sa udjelom od oko 94% akcija, saopšteno je iz ove kompanije.

- Delivery Hero, vodeća svjetska platforma za lokalnu dostavu, uspješno je preduzela sve završne radnje u transakciji vezano za GlovoApp23, S.A. - navodi se u saopštenju.

Kompanija će, kako se navodi, biti većinski akcionar u Glovu i imaće približno 94% akcija na "nerazvodnjenoj" osnovi u vodećoj višekategorijskoj platformi za dostavu. Akcionarski kapital kompanije Delivery Hero biće uvećan, a čeka se odobrenje za naknadno trgovanje akcijama, izveštava portal N1.

- Ovo partnerstvo predstavlja savršen spoj i veoma nam je drago što Glovu možemo da poželimo dobrodošlicu u porodicu Delivery Hero. Već godinama se poznajemo, poštujemo i vjerujemo jedni drugima. Naši timovi dijele istu viziju, a ipak možemo puno toga da naučimo jedni od drugih razmjenjujući znanja i istražujući tehnološke, kao i operativne sinergije - izjavio je Niklas Östberg, generalni direktor i suosnivač kompanije Delivery Hero, dodaje se u saopštenju.

Delivery Hero je, navodi se, vodeća svjetska platforma za lokalnu dostavu koja posluje u više od 70 zemalja Azije, Evrope, Južne Amerike, Bliskog istoka i Afrike. Kompanija je osnovana kao uslužna dostava hrane 2011. godine, a danas upravlja sopstvenom platformom za dostavu na četiri kontinenta.

- Delivery Hero, čije je sjedište u Berlinu, u Njemačkoj, upisan je na Frankfurtskoj berzi od 2017. godine, a sada je dio berzanskog indeksa MDAX - navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.