NavMenu

Opravdana ulaganja u projekat Plava bolnica i radioterapija

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.12.2010. 08:44
Komentari
Podeli

Plava bolnica i radioterapija Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla otvorena prije godinu dana, kao jedan od najznačajnijih projekata u oblasti zdravstva u Bosni i Hercegovini, prema svim pokazateljima opravdala je svoje otvorenje. U potpunosti je realizovan program rada klinika smještenih u novim objektima, kao i njihovi razvojni zadaci. U prilog tome govore podaci da je tokom prve godine rada liječeno oko 7.400 pacijenata, obavljeno ukupno 330.000 pregleda i usluga i 3.700 operativnih zahvata, uz ostvarenih 68.000 BO dana.

Realizacijom ovog projekta Klinika za neurologiju, Klinika za neurohirurgiju, Klinika za kardiovaskularne bolesti, Klinika za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju, Klinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, Klinika za onkologiju, hematologiju i radioterapiju, Klinika za anesteziologiju i reanimatologiju u prostoru visokog medicinskog komfora, uz pomoć instalirane savremene opreme pružile su korisnicima iz čitave Bosne i Hercegovine usluge najvišeg standarda.

Jedan od najznačajnijih medicinskih i tehničko-tehnoloških iskoraka u obezbjeđenju zdravstvene zaštite u okviru ovog projekta načinjen upravo u oblasti radioterapije. Izgradnjom modernog objekta, tokom protekle godine, oko 1000 pacijenata sa različitim lokalizacijama tumora tretirano na radioterapiji UKC Tuzla.

Radi podsjećanja, projekat Plava bolnica i radioterapija, za koji su sredstva obezbijeđena zahvaljujući donaciji Vlade Kraljevine Holandije i kreditnim sredstvima, je nakon nekoliko etapa uspješno završen u decembru prošle godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.