NavMenu

Tradicija u pružanju usluga elektro-izgradnje duga više od 20 godina - Preduzeće Korona planira kupovinu radne mašine i prijem novih radnika

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 18.07.2022. 10:18
Komentari
Podeli
(Foto: Korona Vlasenica)
Korona iz Vlasenice je osnovana prije više od 20 godina kao porodično preduzeće u cilju pružanja usluga elektro-izgradnje.

O osnivanju i putu razvoja preduzeća razgovarali smo sa direktorom i vlasnikom Srđanom Boškovićem, inženjerom elektrotehnike i računarstva, koji nam na početku razgovora kaže da je osnivač bio njegov otac Veljko.

- Nakon završenih studija, odnosno Visoke škole tehničkih strukovnih studija u Čačku, vratio sam se u Vlasenicu i aktivno uključio u preduzeće kako bih nastavio da doprinosim njegovom funkcionisanju i opstanku - iskren je Bošković.

Korona posluje na području opštine Vlasenica i šire punih 23 godine. Trenuto imaju četiri zaposlena radnika.

- Bavimo se instalacijama jake struje na manjim objektima sa standardnom konstrukcijom bruto građevinske površine do 1.500m² i ukupne spratnosti do pet etaža, izgradnjom i održavanjem javne rasvjete, ukrašavanjem urbanog područja za Novu godinu, na učestvovanju i pripremi tendera, izgradnji elektro priključaka, zamjenom postojeće rasvjete LED rasvjetom. U opseg našeg posla spada i zimsko održavanje puteva i čišćenje snijega ruralnih područja, isporuka i instalacija opreme za mrežnu infrastrukturu, rekonstrukcija rasvjete na kružnoj raskrsnici - nabraja Bošković.

Dalje dodaje da izvode i zemljane radove, kao i radove nabijanja i nasipanja terena, te druge uslužne radove građevinskim mašinama.

- Pružamo i usluge elektrifikacije stambenih objekata, izrade atesta o ispitivanju električnih instalacija, priključka stambenih jedinica na elektrodistriburivnu mrežu, zatim usluge prevoza i prodaja elektro-materijala.

Što se tiče proširenja usluga, Bošković ističe da je do toga došlo 2019. godine kada se preduzeće preorijentisalo i na građevinske radove nabavkom dva kamiona i valjka pa sada obavljaju i izvođenje zemljanih radova, kao i radova nabijanja i nasipanja terena i druge uslužne radove građevinskim mašinama.

Srđan Bošković (Foto: Jelena Bošković)Srđan Bošković
- Za protekle 23 godine preduzeće je poslovalo u raznim gradovima - Vlasenici, Milićima, Šekovićima, Han-Pijesaku, Zvorniku, Palama, Brčkom, Bratuncu, Sokocu i na različitim projektima - kaže naš sagovornik.

Korona se izdvaja od ostalih preduzeća iz iste branše, objašnjava Bošković, jer u opisu posla imaju sve na jednom mjestu - nabavka materijala, prevez, ugradnju i izdavanje atesta.

- Saradnja sa lokalnom zajednicom je na najvišem i zadovoljavajućem nivou. Lokalna preduzeća se podržavaju tako što se uključuju u projekte i poslovne aktivnosti. Takođe lokalne vlasti podstiču zapošljavanje radnika.

U narednom periodu planiraju kupovinu još jedne radne mašine, čime će se stvoriti potreba za prijemom novih radnika.

Većinu poslova Bošković obavlja sa suprugom.

- Ja ugovaram poslove i vršim koordinaciju isti, upućujem radnike na njihove dnevne obaveze, osluškujem njihove zahtjeve i potrebe, sarađujem sa poslovnim partnerima. Supruga Jelena obavlja administrativne poslove, pribavljanje potvrda preduzeća, priprema tendere, dokumentuje ulazne i izlazne fakture, vrši elektronsko plaćanje, poslove slanja pošte, mejlova, popunjavanje i puštanje naloga u banci.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Agro

Za ovu biljku se vjeruje da donosi blagostanje i sreću

Bogatstvo, blagostanje i moć, zadovoljstvo u poslovnom i privatnom svijetu i sreću po narodnim predanjima donijeće vam biljka pilea peperomioides, popularno nazvana kineski dolar. Baš kao što joj ime govori, svi finansijski stručnjaci i imućni ljudi u svom životnom prostoru posjeduju baš ovu biljku okruglih listića i tanke stabljike. Ali, postali milioneri ili ne, ova biljka će vas svojim prisustvom u prostoriji oplemeniti i sam

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.