NavMenu

Aerodom Rosulje otvoren za saobraćaj, uloženo skoro 500 miliona dinara

Izvor: Beta Nedjelja, 26.06.2022. 13:07
Komentari
Podeli
(Foto: MemoryCatcher/Pixabay)
Aerodrom Rosulje kod Kruševca danas je svečano otvoren za saobraćaj, a kako je istakao predsjednik Srbije Alekdandar Vučić u njega je država uložila ukupno 478 miliona dinara.

- Ovo će poboljšati turizam, ali i za povratak naših ljudi iz Švajcarske, Njemačke, Austrije, da dođu u svoj Kruševac, u srce Srbije - rekao je predsjednik Srbije.

Vučić nije isključio mogućnost da se osposobi aerodrom da i iz inostranstva može da se sleti malim avionima.

Prema njegovim riječima, biznis avijacija raste najbrže u svijetu.

- U Aerodrom Rosulje uložili smo 478 miliona dinara - toliko su platili građani Srbije - naveo je Vučić.

Aerodrom Rosulje, koji se nalazi na pet i po kilometara od centra Kruševca, namijenjen je manjim letjelicama, prije svega sportskim.

Aerodrom se nalazi na visoravni Jasikovica i biće namijenjen domaćem avio-saobraćaju, sa mogućnošću da postane međunarodni, koji bi se koristio i za putnički saobraćaj, ukoliko se za to ukaže potreba.


Javno preduzeće Aerodrom Rosulje, koje je od 1995. poslovalo pod nadležnošću lokalne samouprave početkom 2020. prešlo je u nadležnost republike, postalo je dio preduzeća Aerodromi Srbije.

Tokom prethodne dve godine, prema podacima Aerodroma Srbije, država je u izgradnju Rosulja uložila oko 340 miliona dinara. Izgrađeni su poletno-sletna pista, staza za rulanje, hangar, pomoćne staze, sav kompleks je ograđen.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.