NavMenu

RS: U planu ugradnja 50.000 solarnih postrojenja na krovove preduzeća i domaćinstava

Izvor: RTRS Nedjelja, 26.06.2022. 08:57
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/photomix-company)
Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da će u Srpskoj biti realizovan program ugradnje malih solarnih postrojenja snage od pet do sedam kilovata, a cilj je da ih bude postavljeno 50.000.

- Plan je da mala solarna postrojenja budu postavljena na krovove privrednih preduzeća i domaćinstava. Ovaj program je višegodišnji i izuzetno je značajan za Republiku Srpsku - rekao je Đokić za Srnu.

On je istakao da instalisana snaga postrojenja ne može biti veća, jer će biti postavljeni na krovove.

- Veći dio realizacije programa ugradnje solarnih postrojenja finansiraće Elektroprivreda Republike Srpske. Prosječna cijena računa će se uzeti kao osnovica za plaćanje nakon ugradnje ovih postrojenja - rekao je Đokić.


On kaže da je plan da računi budu plaćani 10 godina, a poslije toga solarna postrojenja će prelaziti u vlasništvo građana i privrednih subjekata.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.