NavMenu

Grad Mostar priprema dokumentaciju za početak izgradnje olimpijskog bazena

Izvor: eKapija Subota, 25.06.2022. 08:31
Komentari
Podeli
(Foto: Snapper 68/shutterstock.com)
Gradonačelnik Mostara Mario Kordić napisao je na svom Facebook profilu da Mostar priprema dokumentaciju potrebnu za početak izgradnje olimpijskog bazena, nakon što je uputio čestitku Lani Pudar koja je na Svjetskom prvenstvu u plivanju osvojila šesto mjesto u jakoj konkurenciji.

Zbog nedostatka uvjeta u svom rodnom Mostaru za treninge, Lana je prinuđena većinu svog vremena provoditi u Sarajevu gdje vježba na olimpijskom bazenu, prenosi jabuka.tv.


Lana Pudar zauzela je šesto mjesto na svijetu u trci 200 metara delfin na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, ali njen podvig još većim čini podatak da je mlada Mostarka bila najbrža europska plivačica u ovoj disciplini.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Kako iz vazduha izgleda gradnja zeničke obilaznice (VIDEO)

Trenutno je aktuelna izgradnja autoputa na Koridoru 5C između Zenice i Tešnja, kao i onog kroz Hercegovinu. Na sjevernom dijelu u izgradnji je 50 km autoceste te je ostalo još otvoriti radove na dionici Ozimice – Poprikuše. Dio na sjeveru naslonit će se na završeni dio koji sada ide od Bradine, preko Sarajeva pa do tačke sjeverno od Zenica, piše BiznisInfo.ba. Zenička zaobilaznica već je u funkciji i prizori na ovom dijelu autoputa

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.