NavMenu

Masovni štrajk radnika željeznice u Francuskoj

Izvor: Nezavisne novine Subota, 25.06.2022. 08:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: panda3800/shutterstock.com)Ilustracija
Francuski sindikati Sud rail, CGT i CFDT u petak su pozvali na nacionalni štrajk radnika željeznice 6. jula, ističući da traže povećanje zarada u okolnostima rastuće inflacije.

- Zajedno sa radnicima u Francuskoj i Evropi željeznički radnici oštro su pogođeni ogromnom inflacijom, moramo djelovati kako bi ostvarili povećanje zarada - navodi se u zajedničkom saopštenju.

Željeznički radnici pridružuju se rastućem broju radnika u sektorima od nafte do aerodroma, vazdušnog transporta i drumskog prevoza koji traže povećanje plata zbog rastućih troškova života.

Socijalni nemiri samo su još jedan pritisak na predsjednika Emanuela Makrona i njegovu vladu usred političke krize nakon što su on i njegova stranka izgubili kontrolu u parlamentu poslije izbora prošlog vikenda.


Njegovi protivnici odbacili su svaki vid koalicije ili pakta sa njegovom strankom.

Radnici francuske naftne kompanije TotalEnergies u petak su stupili u štrajk. Kompanija je saopštila da je preduzela korake da se osigura nesmetan rad benzinskih stanica tokom vikenda.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.