NavMenu

Za novu bolnicu u Trebinju potrebno 128,5 mil KM - Uskoro potpisivanje sporazuma i priprema tendera

Izvor: eKapija Subota, 25.06.2022. 08:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Spotmatik Ltd/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Republike Srpske ovlastila je ministra zdravlja i socijalne zaštite Alena Šeranića da sa Gradom Trebinje i trebinjskom Bolnicom potpiše sporazum o saradnji u realizaciji izgradnje i opremanja nove bolnice, te prihvatila idejni arhitektonsko-građevinski projekat po sistemu "ključ u ruke" čija je procijenjena vrijednost 128.524.500 KM sa PDV-om.

Planirano je da objekat ima 223 kreveta i modernu medicinsku opremu, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Projekat predviđa bruto građevinsku površinu 17.826 metara kvadratnih, a novi objekat bi činili glavni dio objekta sa prizemljem i tri sprata, stacionar sa prizemljem i dva sprata, koliko je predviđeno i za polikliniku.

Neposredno uz novi objekat bolnice planiran je i objekat tehničkog bloka sa svim pratećim sadržajima, kao i nadstrešnica sa osam parking mjesta za sanitetska vozila bolnice.

Novi objekat biće građen u naselju Pridvorci jedan, u neposrednoj blizini magistralnog puta Trebinje – Herceg Novi, a predviđen je i dovoljan broj parking mjesta.

Vlada je na sjednici zadužila resorno ministarstvo da izradi tendersku dokumentaciju i sprovede proceduru međunarodnog javnog poziva za nabavku glavnog izvođača projekta, te je saglasna da se finansijska sredstva za realizaciju projekta obezbijede iz republičkog budžeta.

Podrškom ovom projektu, Vlada nastoji da u potpunosti stvori slične uslove za rad bolnica u Republici Srpskoj i obezbijedi jednaku dostupnost zdravstvenih usluga svim građanima, te je zahvaljujući kapitalnim investicijama u značajnoj mjeri već izvršena rekonstrukcija bolničkih ustanova, a izgrađene su nove bolnice ili dijelovi bolnica širom Republike Srpske.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.