NavMenu

Marku Čadežu novi mandat na mjestu predsjednika regionalne privredne komore Zapadnog Balkana

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.06.2022. 17:09
Komentari
Podeli
Predstavnici Komorskog investicionog foruma, regionalne privredne komore Zapadnog Balkana, (KIF ZB 6) na današnjoj sjednici Upravnog odbora povjerili su novi četvorogodišnji mandat Marku Čadežu, predsjedniku Privredne komore Srbije (PKS), na poziciji predsjednika Upravnog odbora ove regionalne poslovne asocijacije, navedeno je na sajtu PKS-a.

Na mjesto zamjenika predsjednika UO KIF ZB 6 ponovo je izabran Branko Azeski, predsjednik Privredne komore Sjeverne Makedonije.

Azeski je, na 12. sjednici UO KIF ZB 6 koja je održana onlajn, istakao da je "ova regionalna komora, koja predstavlja oko 350.000 kompanija, uglavnom malih i srednjih preduzeća, prepoznata kao prvi glas privatnog sektora Zapadnog Balkana, jer ima jasan stav, viziju i koncept o budućem razvoju, a prepoznatljiva je na poslovnoj mapi Evrope kao najznačajniji glas biznis zajednice sa ovih prostora".

KIF ZB6 okuplja šest privrednih komora Zapadnog Balkana koja je 2017. godine uspostavila platformu saradnje sa ciljem da obezbijedi zajednički glas poslovnoj zajednici, ojača i unaprijedi kontakte među privrednicima promovišući region kao jednu investicionu destinaciju.

Kako se navodi, misija KIF ZB 6 je da otvori nove mogućnosti za snažnije umrežavanje poslovnih zajednica u regionu uklanjanjem barijera razvoju regionalne ekonomske saradnje i unapređenjem poslovne i investicione klime.

Članovi UO KIF ZB6 na današnoj sjednici pozvali su mala, mikro i srednja preduzeća iz regiona Zapadnog Balkana da konkurišu za Program podrške pružanja tehničke asistencije MMSP pri apliciranju za EU fondove koji predviđa učešće 60 MMSP sa Zapadnog Balkana (10 kompanija iz svake od šest ekonomija).


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.