NavMenu

Neimax investira u dalje širenje kapaciteta - Prodaja kartona i kartonske ambalaže porasla više od 100%, izvoz na 50%

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.06.2022. 12:19
Komentari
Podeli
(Foto: Neimax)
Firma Neimax iz Visokog ove godine fokus stavlja na povećanje kapaciteta u proizvodnji valovitog kartona i kartonskih kutija, a kako bi zadovoljili potrebe kupaca iz EU. Osim toga, planiraju investiranje u opremu, navodi za portal eKapija Ermin Neimarlija, komercijalni direktor Neimax-a.

- Ulaganje u opremu će svakako povećati fleksibilnost i skratiti rokove isporuka, što su naše ključne konkurentske prednosti - ističe Neimarlija.

Neimax ove godine bilježi zavidne rezultate. Neimarlija kaže da već imaju rast prodaje za više od 100%, kao i rast izvoza na skoro 50% ukupnog prihoda.

- Rezultati firme Neimax su impresivni u svakom smislu, a ugovoreni poslovi za ovu godinu nam govore da ćemo držati sličan tempo i do kraja 2022. godine – ističe naš sagovornik.

Glavna izvozna tržišta visočke firme su Srbija, Hrvatska i Slovenija, a aktuelni su pregovori sa austrijskim firmama.

- Ove godine smo krenuli u pregovore s određenim brojem firmi iz Austrije i nadamo se da ćemo uspjeti izvesti nešto robe i van područja bivše Jugoslavije – poručuje Neimarlija.

Investiranjem u širenje proizvodnje, Neimax planira i određena zapošljavanja.

- Plan za 2022. godinu je zapošljavanje 15 novih radnika, a već smo zaposlili sedam – ističe Neimarlija.

Neimax je jedan od vodećih proizvođača valovitog kartona i transportnih kartonskih kutija.

(Foto: Neimax)
- Proizvodimo dvoslojni, troslojni i petoslojni valoviti karton u valovima B, C, R, BC i BR, kao i ambalažu za drvnu, prehrambenu, automobilsku, hemijsku i druge industrije. Pored kartonske ambalaže, bavimo se prodajom valovitog kartona drugim kartonažama koje od toga proizvode kartonske kutije - navodi Neimarlija.

Kompanija je osnovana 1991. godine kao mala porodična firma, a danas posluje na dvije lokacije u Visokom sa oko 70 zaposlenih.

- Na jednoj lokaciji imamo Upravnu zgradu, na drugoj proizvodni pogon od 2.000 m2 kao i proizvodnju valovitog kartona na preko 6.000 m2. Ponosni smo na veoma mladu ekipu od kojih je većina ispod 30 godina života. U našoj kompaniji su dobrodošli mladi ljudi bez iskustva koje edukujemo i usmjeravamo u pravcu razvoja naše kompanije.

Zahvaljujući ovakvom pristupu, Neimarlija kaže da imaju zaposlene mašinske inženjere koji su nakon završenog pripravničkog staža ostali da rade u kompaniji i danas vode odgovorne procese.

V. Marković


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.