NavMenu

KS i ove godine podržava Sajam šljive u Gradačcu - Objavljen poziv za sufinansiranje učešća

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.06.2022. 11:37
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/zandy126)
Juče je u Tuzli održana prva press konferencija na kojoj je najavljeno održavanje 49. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene inudstrije Sajam šljive u Gradačcu.

Press konferenciji u ime Ministarstva privrede Kantona Sarajevo prisustvovao je Kemal Starogorčić, pomoćnik ministra za Sektor poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva koji je istakao da je Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo u kontinuitetu podrška u održavanju ovog sajma, te da će se i ove godine ta praksa nastaviti.

- Ministarstvo privrede na čelu s ministrom Delićem pokazalo je opredjeljenje da u kontinuitetu ulaže u razvoj poljoprivrede i proizvodnje domaće hrane i osim što to radimo na području Kantona Sarajevo, kroz naš sistem podsticaja, mi se aktivno uključujemo u sve projekte i manifestacije koje za cilj imaju podršku i promociju poljoprivrede - izjavio je Starogorčić.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić kazao je da je podrška Sajmu šljive dobra praksa.

- To je praksa zadnjih petnaest godina i svakako da ćemo je i mi nastaviti. Uostalom, mi smo opredijeljeni da pružimo priliku privrednicima i poljoprivrednicima da se predstave i promoviraju našu proizvodnju gdje god je to moguće. U kontinuitetu smo podrška i institucionalno i finansijski, evo i kroz javne pozive za podršku sajamskim aktivnostima - poručio je ministar Delić, saopšteno je na sajtu Vlade KS.

S tim u vezi, Ministarstvo je juče objavilo javni poziv privrednim subjektima i fizičkim licima – obrtima za sufinansiranje dijela učešća na Sajmu šljive 2022. u Gradačcu. Javni poziv objavljen je na stranici Ministarstva privrede i sve potrebne informacije sadržane su u tekstu poziva, a poziv je dostupan OVDJE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.