NavMenu

RS: HPV vakcina se uvodi kao preporučena

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 22.06.2022. 09:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Willfried Wende)Ilustracija
Cilj Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti jeste omogućavanje nabavke vakcine protiv humanog papiloma virusa (HPV) i održanje dostupnosti vakcina protiv virusa korona.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić istakao je da se HPV vakcina i vakcina protiv virusa korona uvode kao preporučene, s namjerom da budu dostupne licima kojima vakcinaciju preporuči doktor medicine ili specijalista odgovarajuće grane medicine ili licima koja vakcinu traže na lični zahtjev.

- Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti biće poboljšana zaštita stanovništva od zaraznih bolesti - rekao je Šeranić u Narodnoj skupštini Republike Srpske obrazlažući zakonske odredbe.


On je napomenuo da će biti poboljšan i nadzor nad pojavom zaraznih bolesti koje se dodaju na listu zaraznih bolesti i stanja značajnih za epidemiološki nadzor.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.