NavMenu

Preduzeće "Park" orezuje 300 platana u Vogošći

Izvor: eKapija Petak, 03.12.2010. 15:12
Komentari
Podeli

Drvored platana u ulici Jošanička u Vogošći u narednom periodu ne bi trebao predstavljati opasnost za prolaznike, objekte i automobile.

Naime, KJKP "Park" d.o.o. Sarajevo tokom ove sedmice otpočeo je akciju orezivanja, oblikovanja i zaštite krošnji platana starih nekoliko desetina godina, koji se nalaze duž cijele ulice u Vogošći.

Posao orezivanja, oblikovanja i zaštite približno 300 stabala platana duž cijele Jošaničke ulice, preduzeće "Park" provodi se na osnovu Rješenja Općine Vogošća.

S obzirom da je komisija uvidom na terenu napravila procjenu da se većina platana nalazi u dosta lošem stanju, da većinu krošnji čine suhe ili oštećene grane s velikom lisnom masom donijelo se rješenje da se krene s orezivanjem i zaštitom.

Cilj dekaptacije stabala, osim zaštite i očuvanja ovog drvoreda, prije svega jeste i zaštita prolaznika i automobila, a u blizini stabala nalaze se i stambene zgrade, poslovni objekti i sl.

Krošnje stabala u takvom stanju predstavljaju opasnost za prolaznike, posebno u zimskim danima zbog sniježnih padavina i niskih temperatura, ali zbog vegetacijskog perioda tek sada su se stekli uslovi za njihovo orezivanje.

Radnici "Park"-a posao orezivanja grana, oblikovanja krošnji i zaštite orezanih grana obavljat će i narednih dana u fazama, u skladu s vremenskim i drugim prilikama s obzirom na veliku frekvenstnost i zadržavanje građana na autobuskim stajalištima u toj ulici.

Ujedno dok traje orezivanje, ekipa na terenu vršit će i čišćenje i odvoz lišća i odsječenih grana, saopćio je KJKP Park.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.