NavMenu

Nove Sabiana jedinice za svež i čist vazduh u kući

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 27.06.2022. 07:58
Komentari
Podeli

(Foto: Promo)
Sve više pažnje posvećujemo načinu ishrane, pažljivo birajući najzdraviju hranu i metode kuvanja.

Ali koliko je zdrav i čist vazduh koji udišemo u našim domovima?

Kvalitet vazduha je osnovni element u određivanju nivoa našeg ambijentalnog komfora, neophodan za poboljšanje prirodnih metaboličkih procesa, obezbeđivanje neophodne količine kiseonika i odlaganje ugljen-dioksida i vodene pare koje proizvodimo i akumuliramo u zatvorenom prostoru.


Bezbednost i štednja.

Jednostavna svakodnevna navika kao što je otvaranje prozora zapravo može biti ne samo kontraproduktivna nego i štetna, jer uključuje iznenadne promene temperature i promaju, da ne spominjemo ulazak zagađivača vazduha, prašine i alergena, buke, povećavanje rizika od ulaska insekata ili drugih životinja.

U klimatizovanim ambijentima to uključuje takođe i značajan gubitak energije i, posledično, novca.


Vazduh - Svež i čist.

Optimalno rešenje je kontrolisana mehanička ventilacija sa rekuperacijom toplote, koja, obezbeđujući stalnu razmenu vazduha, garantuje uvek svež i čist vazduh u našim domovima.

Ventilacija sa rekuperacijom toplote direktno utiče na energetsku efikasnost zgrada i pruža maksimalni komfor u unutrašnjim ambijentima i predstavlja idealno rešenje čak i za male kuće i stanove.

Energy Smart SHP 130 i Energy Smart SHP 150 su nove Sabiana jedinice koje su dodate Energy Smart asortimanu visokoefikasnih stambenih ventilacionih jedinica sa rekuperacijom toplote.

Energy Smart SHP 130 i Energy Smart SHP 150 sa svojih 19 cm visine nude rešenja za instalaciju u malim domaćinstvima; bez žrtvovanja performansi prečišćavanja vazduha kod većih modela.

Opremanje doma sistemom kontrolisane mehaničke ventilacije sa rekuperacijom toplote je odgovoran izbor, koji ljudima garantuje bolji kvalitet života i doprinosi uštedi energije.

(Foto: Promo)

Kontrolisana ventilacija pruža višestruke prednosti:


Zdravlje i higijena

Energy Smart garantuje kontinuiranu razmenu vazduha, kontrolu unutrašnjeg zagađenja, odsustvo gljivica i smanjenje uticaja spoljnog zagađenja. Smanjenjem prisustva polena i drugih čestica garantuje bolji kvalitet života. Neotvaranje prozora takođe sprečava ulazak buke ili insekata spolja.


Udobnost

Protok vazduha varira od minimalne vrednosti kada su prostorije prazne do maksimalne vrednosti protoka dizajniranih za trenutke najvećeg prisustva ljudi, na primer za zabavu sa mnogo ljudi ili prilikom pripremanja hrane koja oslobađa intenzivne mirise i isparenja. Osim toga, rad uređaja je nečujan, pogodan za razmenu vazduha u svim delovima kuće uključujući i spavaći deo.


Ušteda energije

Visoka energetska klasa jedinice i sistem rekuperacije toplote unakrsnog toka, koji omogućava zadržavanje više od 90% toplote, garantuju veoma nisku potrošnju električne energije i značajnu uštedu u potrošnji energije koja je potrebna za grejanje ili hlađenje. Sve to utiče na bolje energetske performanse objekta i samim tim na veću njegovu vrednost.

(Foto: Promo)



Fotogalerija
Technology International
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.