NavMenu

Eurosong: Dino Merlin predstavlja BiH u Düsseldorfu

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.12.2010. 07:54
Komentari
Podeli

Dino Merlin će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na 56. Takmičenju za Pjesmu Evrovizije naredne godine u Düsseldorfu u Njemačkoj. To je sinoć saopšteno u specijalnoj emisiji "U susret BH Eurosongu 2011" koja je emitovana uživo na Radioteleviziji Bosne i Hercegovine.

Na osnovu Pravila Takmičenja za Pjesmu Evrovizije 2011, Javni radiotelevizijski servis Bosne i Hercegovine – BHRT je odlučio da za predstavnika BiH na Eurosongu 2011. angažuje značajnog autora i izvođača u oblasti popularne muzike koji svojim umjetničkim djelovanjem ostvaruje vrhunske rezultate i svojim radom i uspjesima u karijeri garantuje najviše profesionalne standarde. Vodeći se tim kriterijumima, BHRT je pozvao Dinu Merlina da sa svojom autorskom kompozicijom predstavlja Bosnu i Hercegovinu na evrovizijskom takmičenju u Njemačkoj.

"Unazad nekoliko godina zaobilazio sam Eurovizijsko takmičenje kao opciju koja mi je nuđena. Svo ovo vrijeme direkciji BH Eurosonga sam sugerisao da biraju nekog drugog, te predlagao i Harija, i Laku, i Reginu, kao i druge muzičare. Međutim, na ovogodišnji poziv BHRT-a odgovorio sam potvrdno. Možda su razlog svi oni ljudi koji vole moje pjesme i očekuju to od mene. Možda je razlog i naša sumorna svakodnevica i moja potreba da dam svoj doprinos boljem imidžu Bosne i Hercegovine. Ja sam u sred rada na novom albumu, tako da sam pun ideja. Sada je vrijeme da najbolje od njih uobličim u pjesmu koja će predstavljati moju zemlju na Euroviziji 2011. Kao čovjek koji teži najboljem, možete biti sigurni da ću u i ovaj projekat unijeti maksimalnu energiju i predan rad", izjavio je Dino Merlin.

BHRT će premijerno predstaviti pjesmu predstavnicu na Eurosongu 2011. u specijalnom tv show-u koji će biti emitovan u nedjelju, 20. februara 2011. godine. Autor muzike i teksta i izvođač pjesme predstavnice Bosne i Hercegovine biće Dino Merlin.

E. Ko.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.