Izvor: eKapija | Četvrtak, 02.12.2010.| 09:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Lider u ponudi medicinskih produkata i kemikalija: AL-Labortechnik e. U. širi vidike

(Foto: b)

Kompanija AL-Labortechnik e. U. sa sjedištem u Amstettenu (Austriji) koja se bavi prodajom medicinskih produkata proširila se i na ostalo EU tržište.

Alfred Langeder 1996. godine, osnovao je kompaniju, koja je najprije bila porodična firma, a povećanjem broja kupaca 2002. godine zaposlena je i prva menadžerica koja je bila zadužena za prodaju u Beču (Austriji). Od tada, pa do danas kompanija postaje sve veća, a 2009. godine dolazi i do povećanja izvoza.

"Cilj naše kompanije je razvijanje saradnje sa što više kupaca i investiranje, posebno u zemljama sa rastućim tržištem, kao što je Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Makedonija)", kažu u AL-Labortechnik e. U.

Vođeni motom: "Naša snaga je u individualnom i fleksibilnom rješavanju zadataka i problema" tim AL-Labortechnik e. U. grabi naprijed.

"Mi nudimo uređaje (aparate) i kemikalije vodećih proizvođača kao što su: Eppendorf, UVP, Elchrom Scientific, Serva, 5 Prime, IKA...", kažu u AL-Labortechnik e. U., naglašavajući kako osnovna kompetencija kompanije leži u molekularnoj i staničnoj biologiji, iako je program prodaje puno veći.

"Naše premise su kvaliteta, kompetencija i povjerenje. Mi nudimo u velikom broju artikle (proizvode) počev od osnovnih kemikalija do komfornih, za reakciju gotovih pripremljenih kitova. Posebno nam je važno ponuditi kupcima kontinuiranu podršku i brigu kod upotrebe kemikalija i kitova za njihove aplikacije i kod analize gotovih rezultata", ističu u AL-Labortechnik e. U., naglašavajući kako se više informacija može naći na web portalu kompanije.

Na osnovu znanja u nauci i industriji AL-Labortechnik e. U. organizuje i povoljno školovanje, seminare i kurseve.

E. Ko.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.