NavMenu

Xella Srbija - Pogled u održivu budućnost

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.06.2022. 08:43
Komentari
Podeli

(Foto: Xella)
Očuvanje životne sredine i oskudica resursa su sve zastupljenije teme u građevinskoj industriji. Prevazilaženje novih izazova u građevinarstvu, sa posebnim akcentom na očuvanje resursa i energije, rezultiralo je novim rešenjima i izgradnjom koja ima za cilj stvaranje kvalitetnijeg životnog okruženja i dugoročno očuvanje prirodnih resursa.

Održivost je oduvek bila sastavni deo korporativne strategije kompanije Xella, i način na koji kompanija sagledava budućnost. Inovativnim rešenjima za izgradnju i izolaciju, Xella konstantno pomera granice i nastoji da ekološkim proizvodima doprinese energetski efikasnoj i održivoj gradnji.

Kompanija Xella kontinuirano teži smanjenju štetnih uticaja proizvodnje u građevinskom sektoru, te svojim energetski efikasnim proizvodima i održivim proizvodnim procesima, dosledno pokazuje primer dobre prakse i posvećenost u borbi protiv klimatskih promena.

Sa svojim brendovima Ytong, Silka i Multipor, kompanija neguje održivost proizvoda tokom čitavog životnog ciklusa, počev od sirovina, proizvodnih procesa, do energetske efikasnosti, koja odlikuje objekte građene Xella materijalima.

(Foto: Xella)

Zahvaljujući izuzetnim karakteristikama proizvoda, kao što su vrhunska termo i zvučna izolacija, protivpožarnost (A1 klasa negorivosti), stabilnost i trajnost, Xella sistem predstavlja jedinstveno rešenje za održivu gradnju svih tipova objekata.

Ytong, Silka i Multipor materijali ispunjavaju standarde koji omogućavaju objektima da budu LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) sertifikovani. LEED standardi definišu propise za gradnju objekata koji su ekološki i održivi, bilo sa tačke potrošnje energije, bilo sa stanovišta potrošnje svih prirodnih resursa uključenih u proces realizacije.

Pored inovativnih sistema gradnje i zavidnog stepena digitalizacije, briga o ekologiji utkana je u sve aspekte poslovanja kompanije Xella Srbija. Kao dugogodišnja članica Saveta za zelenu gradnju Srbije, Xella Srbija je nastavila da transformiše sliku industrije građevinskih materijala na našem tržištu dajući tako svoj doprinos održivoj budućnosti.

Čineći najnoviji iskorak, kompanija Xella je kreirala koncept pod nazivom "VRATI PALETU, SPASI PLANETU".

(Foto: Xella)

Zbog svoje prirode, svi navedeni proizvodi se pakuju i dopremaju na drvenim paletama. Kako je očuvanje drveća od izuzetne važnosti za planetu, ubuduće će palete biti napravljene tako da se mogu iznova koristiti. Kompanija Xella poziva građevinski sektor, posebno velike investitore i distributere, da nakon upotrebljenih Xella materijala, vrate palete i na taj način učestvuju u stvaranju održive budućnosti.

U narednim fazama Xella će proširiti koncept i tako dopreti do svakog pojedinca koji koristi Xella materijale u gradnji, nadogradnji ili renoviranju. Sa rastućom svešću o klimatskim promenama, očuvanje prirodne sredine postalo je imperativ. Ograničenost prirodnih resursa neminovno nas podstiče da kao društvo osmislimo i primenimo principe održivog razvoja.

Samo na nivou društva možemo kreirati održivu budućnost, na koju ukazuje kompanija Xella, jer brinemo o budućim generacijama!

Iz dana u dan Xella čini male ali značajne iskorake, podstičući građevinski sektor na upotrebu održivih rešenja za gradnju, u susret održivoj budućnosti.

Renomirana agencija za ocenjivanje održivosti Sustainalytics ocenila je Xella Group kao najbolje u industriji po ESG strategiji (ekološki, društveno i upravljački) u 2020 godini.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.