NavMenu

I ovog ljeta turistički vaučeri u RS od 100 KM - Evo kako se mogu koristiti

Izvor: eKapija Petak, 10.06.2022. 08:19
Komentari
Podeli
(Foto: dvoevnore/shutterstock.com)
Vlada Republike Srpske donijela je na jučerašnjoj sjednici Uredbu o načinu i postupku dodjele turističkih vaučera, kojom se utvrđuje način i postupak dodjele finansijskih sredstava Кompenzacionog fonda Republike Srpske građanima Republike Srpske za subvencionisano korišćenje ugostiteljskih usluga u ugostiteljskim objektima, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma RS.

Vrijednost turističkog vaučera iznosi 100 КM i može se koristiti jednom u periodu od 1. jula do 30. oktobra 2022. godine za plaćanje usluge smještaja (noćenje sa doručkom), bez obzira na vrijednost izvršene usluge smještaja.

Кorisnik vaučera je svaki punoljetni građanin Republike Srpske, kao i građanin sa prebivalištem u Brčko Distriktu koji posjeduje državljanstvo Republike Srpske, bez obzira na visinu ličnih primanja, koji ispunjava uslove iz uredbe za dodjelu vaučera, a vaučer je moguće iskoristiti isključivo van mjesta prebivališta korisnika vaučera. Vaučer može koristiti samo lice na čije ime vaučer glasi i sa istim se može plaćati samo usluga smještaja koja uključuje noćenje sa doručkom.

Jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom. Vaučer se može iskoristiti za plaćanje troškova u minimalnom trajanju od četiri noćenja zaredom u više ugostiteljskih objekata za smještaj u korist tri korisnika vaučera ako se turistički aranžman realizuje posredstvom turističke agencije.


Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske će po stupanju na snagu Uredbe raspisati javni poziv ugostiteljima i turističkim agencijama za učešće u projektu dodjele vaučera.

Pravo učešća na javnom pozivu imaju svi ugostitelji koji su uredno izmirili poreske obaveze i imaju najmanje četiri zaposlena radnika i turistička agencija nosilac licence Ministarstva koja je uredno izmirila poreske obaveze, a koji su ostvarili finansijski gubitak koji podrazumijeva prosječan pad poslovnog prihoda u periodu april-jun 2020. godine u procentu od najmanje 15% i više u odnosu na ostvaren poslovni prihod u periodu april-jun 2019. godine
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.