NavMenu

Teslin tim izumio baterije koje bi mogle da traju i do 100 godina

Izvor: Klima101 Utorak, 07.06.2022. 08:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dario/unsplash)Ilustracija
Istraživački tim kompanije Tesla i kanadskog univerziteta Dalhousie nalazi se u višegodišnjoj misiji: da pronađe dugotrajnije i jeftinije baterije koje se brže pune za električna vozila i skladištenje energije. Njihov najnoviji prodor u ovoj oblasti predstavljaju baterije koje bi mogle da traju i do 100 godina.

Grupa naučnika je za kompaniju Tesla, koja proizvodi vozila na električni pogon, od 2016. do sada razvila nekoliko patenata i napisala nekoliko članaka.

Posljednji rad u nizu fokusira se na "stogodišnju" bateriju - odnosno varijaciju litijum-nikl-mangan-kobalt baterije. Testiranje je pokazalo da postoji mogućnost da takve ćelije traju otprilike čitav vijek u slučaju da rade na naponu od 3,8 volti (umjesto uobičajenih 4,2 volta) uz održavanje na temperaturi od 25 °C.

Baterije ipak neće biti komercijalizovane bez obzira na deset puta duže trajanje?

Kada je riječ o punjenju, nova baterija je, prema navodima autora, konkurentna litijum-gvožđe-fosfat (LFP) ćelijama, koje se sve više koriste u Teslinim elektromobilima.

LFP baterije traju oko 10 godina. Povrh potencijalno skoro 10 puta dužeg životnog vijeka u odnosu na njih, "stogodišnja" ćelija može uskladišti i veće količine energije.

Pa kada će se onda naći u Teslinim fabrikama za proizvodnju električnih vozila? Vjerovatno nikada. Veliki problem ovih baterija jeste to što su skuplje u poređenju sa LFP ćelijama i možda nikada neće dostići karakteristike neophodne za upotrebu u auto-industriji.

Istraživači sugerišu da bi njihova varijacija litijum-nikl-mangan-kobalt baterija mogla da se primjenjuje za dugoročno skladištenje energije, ali potencijal za komercijalizaciju se i dalje ispituje. Dodatni izazov jeste to što u svom sastavu nova baterija sadrži kobalt čije je rudarenje izuzetno štetno po životnu sredinu. Ipak, kompanija Tesla najavljuje moguće modifikacije dizajna koje će isključiti kobalt.

U izradi članka, objavljenog u časopisu Journal of the Electrochemical Society, učestvovao je i Džef Den, svjetski priznat ekspert na polju baterijske tehnologije. Jedno od njegovih prethodnih dostignuća jeste učešće u kreiranju baterije koja bi mogla da napaja električno vozilo na udaljenosti od preko 1,6 miliona kilometara.

S obzirom na to da naša planeta nastavlja da se zagrijeva zato što čovječanstvo ne smanjuje emisije gasova sa efektom staklene bašte, naučnici širom svijeta pokušavaju da doprinesu borbi protiv klimatskih promjena. Jedan od bitnih izuma jesu i vozila na električni pogon.

Kako bi ona bila u potpunosti efikasna, trebalo bi da se pune strujom iz obnovljivih izvora. A da bismo ih viđali više na putevima neophodno je da budu priuštivija, da prelaze veće razdaljine, da se proširi punjačka infrastruktura i da se unaprijede njihove performanse koje uključuju i dugovečnost baterije. Sve ove prepreke njihovom omasovljenju polako se otklanjaju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.06.2024.  |  Energija, Industrija, Finansije

Elektroprivredi BiH odobreno kreditno zaduženje od 25,1 mil EUR za FNE Gračanica 1 i 2

Nakon što je Vlada FBiH na hitnoj sjednici u maju donijela Odluku o davanju prethodne saglasnosti za kreditno zaduženje Elektroprivrede BiH kod Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju Projekta "Izgradnja fotonaponske elektrane Gračanica 1 i fotonaponske elektrane Gračanica 2 u iznosu od 25,1 mil EUR, juče je i Dom naroda Parlamenta FBiH usvojio ovu odluku. Tome je prethodila i saglasnost Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, navodi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.