Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 29.11.2010.| 15:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

DEI i SNV: Dodijeljeni certifikati bh. novinarima

(Foto: b)

Dodjela certifikata novinarima koji su sudjelovali u ciklusu radionica "Kako izvještavati o EU", koja se održavala u sklopu projekta "Lokalizacija EU", održana je danas u zgradi zajedničkih institucija u Sarajevu.

Tom prilikom je promoviran i petnaestominutni dokumentarni film "Od Sarajeva do Brisela - naš put ka EU" o završnoj radionici u Briselu kojoj su novinari prisustvovali od 4. do 7. oktobra.

Tako je ovom svečanosti završen prvi ciklus od sedam sarajevskih i jedne brisleske radionice čiji cilj je bio unaprijeđenje izvještavanja medija o procesu europskih integracija i njegovim krajnjim rezultatima, kao i temema vezanim za EU.

Certifikate su sudionicama dodjelile Nevenka Savić, direktorica Direkcije za europske integracije i Šemsa Alić, direktorica Holandske nevladine organizacije SNV koji su i organizatori ovih radionica.

Certifikate su dobili novinari jedanaest medijskih kuća: Fedžad Forto (FENA), Miranda Fejzagić (Radio FBiH), Amra Topalbećirević (TVSA), Jesenko Todorović (RTRS), Vanja Štrbac (Glas Srpske), Ivana Crnogorac (BHT1), Azalea Vilić (Hayat), Marija Augustinović (Onasa), Sanja Šabanadžović (Dnevni avaz), Danijela Kozina (ekapija) i Ana Popović (TV KISS).

Novinari su tokom trajanja radionica imali priliku čuti eminentne predavače iz ove oblasti, te predstavnike iz Direkcije za evropske integracije i SNV-a u Sarajevu koji su iz različitih perspektiva govorili o procesu europskih integracija.

Direktorica DEI-ja Nevenka Savić je prilikom dodjele certifikata istaknula da svi učesnici radionica nose pozitivne utiske te je zahvalila medijima koji su prepoznali značaj izvještavanja o procesu europskih integracija, što je kaže, bio i jedan od ciljeva Direkcije.

Šemsa Alić, direktorica SNV-a, je kazala da se nada da će već na ovaj način građani biti dodatno informirani o procesu europskih integracija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.