NavMenu

Kompanijama iz RS-a zlatna medalja za znakove razlikovanja sa geografskim porijeklom

Izvor: eKapija Petak, 26.11.2010. 08:05
Komentari
Podeli

Ove godine na svjetskom Salonu intelektualne svojine, istraživanja i novih tehnologija "Brussels Innova/Eureka" Brussels, sa teritorije Bosne i Hercegovine su u proceduri prihvaćene dvije kompanije kako bi mogle izložiti svoju zaštićenu intelektualnu svojinu u domenu zaštićenih znakova razlikovanja sa geografskim porijeklom.

To su kompanije Elektroprivereda Republike Srpske i Hemijska industrija Destilacija Teslić.

Znakovi razlikovanja sa geograskim porijeklom su bili: ELEKTROPRIVREDA REPUBLIKE SRPSKE i DESTILACIJA. Navedeni znakovi u proceduri Salona su prihvaćeni za izlaganje,prihvaćeni kao stvaralaštvo,ocjenjeni i nagrađeni sa zlatnom medaljom.

Također je kod međunarodnog žirija Salona analiziran i ocjenjen doprinos navedenih kompanija u poslijeratnom obnavljanju ratom zahvaćenih prostora Bosne i Hercegovine, kao i cjelokupan doprinos navedenih kompanija od osnivanja pa do 2010.godine. Navedenim kompanijama su dodjeljeni Evropski ordeni zasluga za stvaralaštvo III reda.

Kompaniji Elektroprivreda RS, Tehnički Univerzitet Cluj-Napoca Rumunija (Technical University of Cluj-Napoca,Roumania) je dodjelio visoko priznanje za doprinos radu,razvoju i zaposljavanju ljudi na geografskom prostoru djelovanja i rada.

"Zaštita znakova razlikovanja sa geografskim porijeklom spada u domen intelektualne svojine i ima tretman rješavanja vlasničkih odnosa u domenu intelektualne svojine. Znakovi razlikovanja se štite kako pravnim putem,tako i predstavljanjem stručnoj javnosti putem Salona za zaštitu intelektualne svojine,gdje se vrši pregled i ocjenjivanje u oblasti stvaralaštva", istaknuli su iz kancelarije službenog predstavnika Svjetskog Salona intelektualne svojine, istraživanja i novih tehnologija “Brussels Innova/Eureka”Brussels za Bosnu i Hercegovinu. Naglašavaju da u daljnoj proceduri zaštite na međunarodnom nivou,dobijanjem priznanja na Salonu također se ima prioritet zaštite.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.