NavMenu

Forum kreativnih industrija i medija od 26. do 29. maja u Kotoru

Izvor: Media Biro Četvrtak, 26.05.2022. 12:22
Komentari
Podeli
Kotor (Foto: Unsplah/Evelyn Paris)Kotor
Prvi Creative Industries and Media Forum (CIM) održaće se od 26. do 29 maja u Kotoru. Prvi put u Crnoj Gori, jedan grad, ovog puta Kotor, postaće kongresni centar sa ciljem da se kreativci iz cijelog regiona okupe na jednom mjestu.

Predavanja, radionice, panel diskusije, okrugli stolovi i razgovori sa najistaknutijim imenima medijske, kreativne, oglašivačke i ostalih komplementarnih industrija iz Crne Gore i regiona biće dio programa u Kotoru u okviru prvog CIM Foruma. Jedan od organizatora foruma, Kristina Gačević je kazala da će forum ove godine ugostitit preko 30 panelista, između ostalih tu će se naći Zoran Kesić, Olivera Kovačević, Dragana Kosjerina, Marčelo, Galeb Nikačević, Petar Komnenić drugi.

- Pored zvaničnog programa koji počinje u četvrtak na Ljetnjoj pozornici, imaćemo i krstarenje brodom, gdje će muziku puštati Mapo kiz, dirigent RTS-a. Nakon toga, uslijediće žurke po gradu, dok će u petak veče dobra zabava biti upriličena u Maksimusu gdje će nastupiti Who see klapa i Sarajevo matine - kazala je ona.

Gačević je istakla da su organizovane i dodjele nagrada, CIM Medai Awards, gdje će, kako je navela, nagrade biti dodijeljenje najkreativnim marketinškim agencijama iz regiona.

- Odlučili smo da ustanovimo CIM nagradu, koja će se dijeliti svake godine ljudima iz Crne Gore, istaknutih u dijelu filma, muzike i kreativnih industrija. Ove godine smo se jednoglasno odlučili da dobitnik ove nagrade bude Zoran Proročić, kotorski umjetnik i muzičar, čije hitove svi pamtimo.Napomenula bih da će upravo njegovom numerom, Kotorski hor otvoriti ovogodišnji CIM - rekla je Kristina Gačević.

Organizatori događaja su BHM Agency i NVO ART365, dok su pokrovitelji Opština Kotor, Kulturni centar Nikola Đurković i Turistička organizacija opštine Kotor.

Više informacija o samom događaju, programu i učesnicima možete naći na zvaničnom sajtu CIM Foruma.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.