NavMenu

Novo Sarajevo prva opština u BiH koja će koristiti službena vozila na električni pogon

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.05.2022. 10:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Smile Fight/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Novo Sarajevo prva je u Bosni i Hercegovini koja će službena vozila zamijeniti vozilima na električni pogon. Nakon što je, kao društveno odgovorna lokalna zajednica poduzela niz aktivnosti koje će doprinijeti zaštiti okoliša i smanjenju emisije ugljičnog dioksida, Opština Novo Sarajevo nastavlja sa uvođenjem noviteta i razvojem ekološke svijesti.

Juče je na Vilsonovom šetalištu izvršena primopredaja prvog električnog vozila za potrebe opštinske uprave. Ugovorom sa firmom Porsche Leasing iz Sarajeva, koji je nakon provedenog postupka javne nabavke izabran kao najpovoljniji ponuđač, definisano je pružanje usluga iznajmljivanja putničkog motornog vozila Volkswagen ID.4, putem operativnog lizinga.

Opština Novo Sarajevo prethodno je donacijom firme Porsche Inter Auto instalirala javnu električnu punionicu za  električna vozila u Ulici Vilsonovo šetalište, u blizini zgrade Opštine. Na ovaj način Opština Novo Sarajevo je svojim sugrađanima omogućila punjenje električnih vozila na propisanim punjačima, a sve u cilju promocije korištenja tehnologije električnih automobila koji doprinose dekarbonizaciji, odnosno smanjenju emisije štetnih gasova i čestica u zraku, saopćeno je na općinskom sajtu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.