NavMenu

Češki Čez spreman uložiti 1,5 milijardi EUR u Elektroprivredu RS!?

Izvor: Portal BH Biznis Ponedjeljak, 16.01.2006. 16:36
Komentari
Podeli


Vlada Republike Srpske pozdravila je najavljeni prijedlog sporazuma o zajedničkoj saradnji između češke Elektroprivrede Čez i Elektroprivrede RS-a kojim bi češka kompanija investirala oko 1,5 milijardi EUR u objekte u Ugljeviku i Gacku. Riječ je o inicijativi Čeza za investiranje u termoenergetske objekte u RS-u, a češka Elektroprivreda je izrazila spremnost da investira u izgradnju novih objekata u Ugljeviku i Gacku. Od studije izvodljivosti zavisi da li će se sva sredstva od planiranih 1,5 milijardi EUR "povući". Studija mora da pokaže kako i na koji način uložiti sredstva u, eventualno, osavremenjivanje postojećih i koje nove kapacitete treba graditi (Ugljevik II i Gacko II).

Od Ministarstva privrede je zatraženo da predloži Vladi kako i na koji način prići ulaganju u ove objekte. Entitetska vlada dala je 13.01.2006. godine i saglasnost na prijedlog statuta mješovitog Holdinga Elektroprivreda RS-a Trebinje i prijedlog makroorganizacije, kao dva važna dokumenta u kojima se preciziraju sve obaveze Holdinga prema akcionarskim društvima i obrnuto. Holding ERS-a je formiran od 11 dioničkih društava, pet proizvodnih i isto toliko distributivnih, te Istražno-razvojnog centra Istočno Sarajevo. Skupština dioničara bit će najviše tijelo Holdinga, a pored Skupštine tu je i Nadzorni odbor koji vrši upravu u preduzeću.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.