NavMenu

Ruski trgovački lanac MERE otvorio prvu poslovnicu u Istočnom Sarajevu

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 19.05.2022. 08:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)Ilustracija
Ruski trgovački lanac MERE otvorio je juče u Istočnom Sarajevu prvu prodavnicu u Bosni i Hercegovini, potvrdio je za Nezavisne Kemal Muratović, direktor firme Express Consulting iz Sarajeva, koja vodi sve poslove u vezi s početkom rada ovog trgovačkog lanca u BiH.

- Sve je proteklo u najboljem mogućem redu, a zainteresovanost građana je veoma zadovoljavajuća - kazao je Muratović.

Inače, u ovom objektu zaposleno je 48 radnika, a još 24 posao će dobiti u poslovnicama koje MERE početkom juna otvara u Doboju i Prijedoru.

Što se tiče artikala, Muratović je za Nezavisne ranije rekao da će biti i ruskih proizvoda, ali će prodavati i domaće, bh. proizvode.

- Potpisivaće se ugovori s bh. firmama iz Banjaluke, Sarajeva i drugih gradova i biće prostora za domaće proizvode. U odnosu na najjeftinije konkurente u BiH, cijene artikala u MERE-u će biti niže za 20% - naglasio je Muratović.

Dodao je da ova kompanija razmatra da otvori svoje poslovnice u svim lokalnim zajednicama u BiH koje imaju više od 50.000 stanovnika.

- Što se tiče većih gradova, to su Banjaluka, Sarajevo, Mostar, Tuzla i drugi. Otvaranje ovog trgovačkog lanca donijeće brojne benefite radnicima, građanima, ali i državi. Naša ekonomija će imati veliku korist od ove investicije, ukoliko to budemo znali iskoristiti - zaključio je Muratović.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.