NavMenu

Džindić održao sastanak sa kompanijama namjenske industrije - Postoji zainteresovanost investitora za Binas

Izvor: biznisinfo.ba Srijeda, 18.05.2022. 08:57
Komentari
Podeli
(Foto: Vlada FBiH)
Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić održao je u utorak, 17. mja, u sjedištu Unis Ginexa Goraždu sastanak s predstavnicima svih kompanija namjenske industrije u FBiH kako bi razgovarali o stanju i poslovanju ovih preduzeća.

Sastanku su prisustvovali direktori i predsjednici nadzornih odbora svih privrednih društva iz oblasti namjenske industrije, koji su prezentirali stanje u svakoj od kompanija.

Također, sastanku su prisustvovali predstavnici svih sindikalnih podružnica u okviru namjenske industrije predvođeni predsjednikom Sindikata metalaca Federacije BiH Bajrom Melezom. Sindikalni predstavnici su iznijeli svoje stavove i zahtjeve.

– Ovo je bio jedan od redovnih sastanaka sa predstavnicima preeduzeća iz namjenske industrije. Sastanak je protekao u pozitivnoj atmosferi i uz međusobno uvažavanje. Imamo poteškoće sa bugojanskim Binasom i sarajevskim Zrakom, gdje sindikat traži ostavku nadzornih odbora, baš kao i u Ginexu, mada su tamo već podnijeli ostavke – rekao je za Faktor ministar Džindić nakon sastanka, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Džindić je najavio da će na sjednici Vlade FBiH u četvrtak na dnevnom redu biti i prijedlog o određenoj finanijskoj pomoći Zraku.

– Želimo pomoći Zrak s određenim sredstvima. Njihov zahtjev o ostavci Nadzornog odbora Zraka mislim da ne bi donio bilo kakav pomak. Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija. Što se tiče Binasa, imamo zainteresovanost jednog potencijalnog investitora. Uskoro ćemo imati razgovore s njim pa ćemo znati na čemu smo. Ako postignemo dogovor, to bi značilo mnogo za ovo preduzeće – istakao je Džindić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.