NavMenu

Kreće rekonstrukcija 11 ulica na Palama - Radovi vrijedni više od milon maraka

Izvor: eKapija Utorak, 17.05.2022. 12:28
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / schauhi)
Načelnik opštine Pale Boško Jugović potpisao je juče ugovore sa izabranim izvođačima radova, preduzećima Ilidža putevi iz Istočnog Sarajeva i paljanskim Velike šume i Stanišić za rekonstrukciju 11 ulica iz ove lokalne zajednice.

Ovim činom biće ozvaničen početak realizacije značajnih projekata u oblasti putne infrastrukture u vrijednosti od 1.025.000 КM.

Jugović je izjavio novinarima da je riječ o infrastrukturnim projektima koji su planirani za ovu godinu i da su sredstva obezbijeđena iz budžeta opštine.

- Ovih dana uvodimo pet izvođača. Danas su prisutna tri izvođača radova na potpisivanju ugovora i drago nam je da nećemo izgubiti građevinsku sezonu, s obzirom na to da je ona veoma kratka na Palama - rekao je Jugović i zahvalio izvođačima koji su ispoštovali sve ponude i ostali u roku opcija važenja ponude, bez obzira na sva poskupljenja na tržištu.

On je ukazao da bilo kakav poremećaj tenderskih procedura, gubljenje vremena znači jedan zastoj, a infrastruktura ne smije da trpi jer se razvoj lokalne zajednice ogleda u razvoju ovakvih projekata.

Jugović je istakao da će, uz sedam prenesenih ulica iz prošle godine i ovih 11, za koje su sada potpisali, Pale postati veliko otvoreno gradilište, te da je kao načelnik lokalne zajednice ponosan na to.

On je napomenuo da su nastojali da obuhvate što više ulica i to se odnosi na jedan dio puta prema Orlovači u Sumbolovcu, Ulice Ive Andrića od Policijske uprave prema Tronu, te most prema Lukama, jer su najkritičnije.

Prema Jugovićevim riječima, u narednom periodu će ići dalje sa raspisivanjem i izgradnjom ulica, a dio sredstava Vlada Republike Srpske odvojila je za rekonstrukciju Ulice srpskih ratnika i, uz ulaganje u objekat Fizičke kulture i sporta, Policijske uprave Istočno Sarajevo, sa kojima će ovih dana potpisati ugovor, lokalna zajednica definitivno može biti zadovoljna.

Menadžer u firmi Velike šume sa Pala Žana Borovčanin rekla je da njihovo preduzeće u kontinuitetu učestvuje u procesu dodjele ugovora na području paljanske opštine, te da su u ovom procesu dobili tri ugovora za sanaciju i asfaltiranje ulica u procijenjenoj vrijednosti od oko 200.000 КM, saopšteno je na sajtu Opštine Pale.

Borovčanin je navela da su zadovoljni sa dosadašnjom saradnjom sa lokalnom zajednicom i da se nada da će i u budućnosti biti nastavljen taj trend, a poslove završiti u dogovorenom roku uspješno i odgovorno.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.