NavMenu

Širenje smještajnih kapaciteta u Budvi - Planirana gradnja kompleksa sa 20 apartmana i bazenom (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 17.05.2022. 12:11
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Arhi Studio Dizajn/Idejno rješenje/Printscreen)
U Budvi je planirana gradnja apartmanskih objekata podijeljenih u pet lamela, ukupne bruto građevinske površine 4952,46 m2. Ovaj projekat dobio je i zeleno svjetlo glavnog državnog arhitekte.

Kako se može vidjeti u idejnom rješenju za čiju izradu je bio zadužen Arhi Studio Dizajn iz Budve, a koje je objavljeno na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, apartmanski kompleks gradiće se na UP 4, u zahvatu DUP-a Pržno-Kamenovo za dio Kamenovo-Vrijesno, KO Sveti Stefan. Površina parcele iznosi 3450,05 m2 i u vlasništvu je investitora.

Kako je već pomenuto, predviđena je gradnja pet objekata, pri čemu su lamele A, B i C predviđene kao tri objekta u nizu i gravitiraju ka južnom dijelu parcele. Lamele D i E zamišljene su kao dvojni objekti i smješteni su u sjeveroistočnom dijelu parcele.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Arhi Studio Dizajn/Idejno rješenje/Printscreen)
Objekti su spratnosti 2G+P+2+Ps. Projektom je predviđeno da imaju apartmanske jedinice, garaže u podzemnim etažama, kao i pomoćne i prateće prostorije.

Planirano je ukupno 20 apartmana, pri čemi se svi sastoje od dnevnog boravka, jedne ili više soba, kuhinje i kupatila. Smještajne jedinice namijenjene su smještaju turista na određeno vrijeme.

U okviru objekata predviđene su i recepcije sa ulaznim holom, te pomoćnim i pratećim prostorijama za ovaj tip objekata smještenim u prizemlju ili podzemnim etažama na nivou garaža.

Zbog nagiba terena, a radi boljih vizura u prostoru karakterističnom za naselje, predviđena je izgradnja objekata koji su postavljeni na slobodni dio parcele predviđen za izgradnju, te izdignuti na platou ispod kojih se formiraju podzemne garaže. Pod objektima je predviđen garažni prostor na dva nivoa, što je u skladu sa potrebama ove urbanističke parcele, a u svrhu stabilizacije terena i rješavanja mirujućeg saobraćaja.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Arhi Studio Dizajn/Idejno rješenje/Printscreen)
Potreban broj parking mjesta obezbijeđen je u okviru sopstvene parcele, kao i u podzemnim garažama. Kako je objašnjeno, u garažama je obezbijeđeno 48 parking mjesta, i to po 24 u svakoj od etaža garaže. Na parceli je projektovanje još pet parking mjesta, što je ukupno 53 parking mjesta, koliko je i predviđeno urbanističko-tehničkim uslovima.

Između objekata planirano je dvorište sa platoom i bazenom.

Kada je riječ o pejzažnom uređenju, zbog zaštite od buke kao i pogleda sa ulice, predviđa se sadnja visokog žbunja kao i pravilno orezanog i gusto posađenog drveća. Projektom je planirano i popločanje prostora trotoara i pristupnoh staza i to prirodnim kamenom.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Arhi Studio Dizajn/Idejno rješenje/Printscreen)
Predviđena je i sadnja autohtonih vrsta kako visokog tako i niskog zelenila, a za zasad u žardinjerama i manjim trakama zelenila predviđeno je nisko zelenilo drveća i žbunastog rastinja različitog kolorita i habitusa (kadulja, ruzmarin, lavanda, žukva i bršljan).

Planirana je i ugradnja savremenog urbanog mobilijara sa kamenim popločanjima, kao i postavljanje osvetljenja kako zelenila tako i pristupnih pješačkih staza i slobodnih površina.

Kao investitori projekta navedeni su Jovan i Miodrag Dragović.
Fotogalerija
Apartmanski kompleks Budva
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.