NavMenu

Na Danu mediteranskoga voća promocija "Hercegovačke trešnje"

Izvor: Poslovne novine Ponedjeljak, 16.05.2022. 12:51
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksey Troshin/shutterstock.com)
Prvi "Dan mediteranskog voća", koji se održava u okviru projekta "Unaprijeđenje proizvodnje trešnje u Hercegovini", s ciljem promocije novog brenda "Hercegovačka trešnja" biće održan 19. maja.

Tim povodom u prostorijama kompanije Jaffa-Komerc 10.30 sati bit će upriličena medijska konferencija.

Kako je najavljeno, medijima će se obratiti premijer FBiH Fadil Novalić, ministar poljoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudin Dedić, predstavnik Developpp.de pograma – GIZ GbmH iz Eschborna Volker Hennes, te direktor Jaffa-Komerc i predsjednik klastera proizvođača mediteranskog voća Hercegovine u osnivanju Nedim Badžak.

Cilj je manifestacije promocija domaćeg mediteranskog voća, novog brenda "Hercegovačka trešnja" te ukazati na razvojne potencijale koje omogućava uzgoj mediteranskog voća u Hercegovini, upravo na primjeru uzgoja trešnje.
Na prvom Danu mediteranskoga voća će uz prezentaciju novog brenda "Hercegovačka trešnja", biti prikazan video spot s najznačajnijim činjenicama o trešnji i potrebi za brendiranjem.

Potom bi se trebala održati panel diskusija na temu potencijali hercegovačke trešnje, a panelisti su predstavnici javnog sektora, proizvođača, kupaca, akademske zajednice i međunarodne organizacije.

Također, biće predstavljen IT u poljoprivredi i obilazak tematskih štandova mediteranskog voća.

Projekat "Unaprijeđenje proizvodnje trešnje u Hercegovini" je produkt razvojnog partnerstva s Jaffa-Komerc, a koji se realizira u okviru develoPPP.de programa kojeg implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, a u ime Saveznog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.