NavMenu

Hormann proširuje program industrijskih vrata - Preklopna brza vrata: fleksibilna, bezbjedna, u više boja

Izvor: eKapija Utorak, 17.05.2022. 07:42
Komentari
Podeli
Hörmann sa preklopnim brzim vratima dopunjuje postojeći program industrijskih vrata (Foto: Hörmann)Hörmann sa preklopnim brzim vratima dopunjuje postojeći program industrijskih vrata
Hörmann je dopunio svoj program industrijskih vrata sa fleksibilnim preklopnim brzim vratima, kod kojih se zastor, nasuprot uobičajenim brzim vratima, ne roluje već se preklapa. Pojedinačni segmenti zastora su opremljeni robusnim pocinkovanim čeličnim profilima za osiguranje od vetra. Velike brzine otvaranja i zatvaranja ubrzavaju procese rada i smanjuju gubitak toplote i pojavu promaje.

U ponudi su tri tipa vrata za spoljašnju i unutrašnju upotrebu, koji se razlikuju po svojim izolacionim svojstvima i dimenzijama. Vrata se otvaraju i zatvaraju pomoću dve gurtne, koje su u slučaju oštećenja osigurane sa dve dodatne gurtne.

Zahvaljujući ovom patentiranom sistemu se praktično sprečava pad vrata. Vrata se mogu isporučiti u pet standardnih i šest posebnih boja. Preklopna brza vrata proizvođača Hörmann ne zahtevaju veliko održavanje, lako se montiraju i povoljna su u nabavci.

Preklopna brza vrata tip F 6010 su predviđena za spoljašnu namenu za otvore do 6 x 6 m i za temperaturni opseg od +5 do +40 °C. Opcioni prozori u zastoru omogućavaju prodiranje svetlosti i pogled kroz vrata. Kao sledeću varijantu Hörmann nudi tip F 6010 Iso sa boljom toplotnom izolacijom. Vrata F 6010 se otvaraju brzinom do 1,0 m/s, dok se vrata zatvaraju brzinom od 0,5 m/s. Fotorešetka koja je postavljena u bočnim vođicama nadzira prostor zatvaranja vrata do visine od 2,5 m.

Preklopna brza vrata F 14005 namenjena su za temperaturni opseg od +5 do +40°C. Koncipirana su za naročito velike otvore do širine do 14 metara i visine do 10 metara. Uprkos tim dimenzijama vrata se otvaraju i zatvaraju brzinom od 0,5 m/s. Kao i kod tipova vrata F 6010 i F 6010 Iso mogu da istrpe pritisak vetra klase 3. Sva tri tipa se mogu poručiti i sa ojačanim profilima za osiguranje od vetra do opterećenja vetra klase 4.

Preklopna brza vrata F 14005 su koncipirana za velike otvore sa širinom do 14 metara i visine do 10 metara (Foto: Hörmann)Preklopna brza vrata F 14005 su koncipirana za velike otvore sa širinom do 14 metara i visine do 10 metara

Tip vrata F 4010 Cold zaokružuje asortiman preklopnih brzih vrata. Namenjena su za sva unutrašnja područja u hladnjačama sa temperaturama do -30°C. Trostruko izolovani zastor redukuje gubitak hladnoće kao što to čini i brzina otvaranja od 1/ms i brzina zatvaranja od 0,5 m/s. Grejane vođice se brinu za permanentnu funkcionalnost i stabilan rad vrata. Preklopna brza vrata F 4010 Cold su isporučiva do širine od 4 m i maksimalne visine od 4,5 metara.


Fleksibilne gurtne

Sva vrata odlikuju patentirane, fleksibilne gurtne od PVC, koje od grubih kontakata viljuškara ili kamiona štite vrata od oštećenja i zastoja u radu.

Kod sudara se podna šina zastora istiskuje iz gurtni. Nakon toga serviser može bez pomoći sa strane i alata ponovo da vrati zastor u gurtne.

Patentirane, fleksibilne gurtne za vođenje od PVC štite vrata od oštećenja. Kod sudara se podna šina zastora istiskuje iz gurtni. Nakon toga se bez pomoći sa strane zastor može ponovo vratiti u gurtne (Foto: Hörmann)Patentirane, fleksibilne gurtne za vođenje od PVC štite vrata od oštećenja. Kod sudara se podna šina zastora istiskuje iz gurtni. Nakon toga se bez pomoći sa strane zastor može ponovo vratiti u gurtne

Tipovi vrata F 14005 i F 4010 Cold se iz tehničkih razloga opremaju fotoćelijom umesto fotorešetkom. Oba sistema ispunjavaju sigurnosne uslove propisane normom DIN EN 13241-1 za vrata

Hörmann serijski nudi preklopna brza vrata u bojama: cink žuta, narandžasta, karmin crvena, encijan plava i ahat siva. Osim toga su moguće i posebne boje: svetla slonovača, nebo plava, opal zelena, antracit siva, crna i čisto bela.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.