NavMenu

Jahorina dobija avantura park vrijedan skoro pola miliona maraka - Prijave za izvođače radova do 18. maja

Izvor: eKapija Petak, 29.04.2022. 07:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: adriaticfoto/shutterstock)Ilustracija
Olimpijski centar Jahorina ima u planu da u svoju ljetnu ponudu uvrsti i nove zabavne atrakcije kao što je avantura park. Ovim povodom je raspisan tender kojim se traži izvođač radova.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a je 400.000 KM, odnosno 468.000 sa PDV-om. Rok za izvođenje radova je 90 dana od dana potpisivanja ugovora.

- Predviđena je izgradnja avantura parka sa "guick flight i free fall-om" s obzirom na to da se svojom materijalizacijom, bojama, načinom montaže i korištenja, savršeno uklapa u pirirodno okruženje, i time predstavlјa savršenu dopunu buduće turističke ponude - ističe se u dokumentaciji i dodaje da će ljubitelјi adrenalinske zabave svakako imti mogućnost da na sjajan način provedu slobodno vrijeme

Izvođači treba da predvide jedan veliki toranj pravokutne osovine minimalno 3,5x4,5m na četiri stuba minimalne visnne 10m, sa tri nivoa platforme. Prva platforma bi bila donji nivo avantura, druga gornji nivo avantura i treći nivo "QuickFlight". "QuickFlight" system treba da omogući slobodan pad do 6m.

- Visina montaže minimalno bi trebala da bud 6m a maksimalno 25m. Minimalna težina korisnika 20kg, dok je maksimalna 130kg. Avantur park treba da se sastoji od šest stubova debla smreke, gdje bi se iskoristila već postojeća stable - navodi se.

Prepreke u sklopu avantura parka treba da su raspoređene po težini savladavanja istih i da se ide od lakših ka težim. Neke od prepreka treba da budu viseći mosti na sajli, balans greda sa preprekama. viseći balvani, tarzan sajla, uspravni balvani za provlačenje, horizontalni obruči – bačve za provlačenje, viseći zid sa hvatovima, gelender zip lajn, paukova mreža, viseći most od mreže, most sa diskovima, cik-cak balvani, hod po žici, slack line i mnogi drugi prateć i zabani sadražaji.

- Projekat treba opremiti svom potrebnom tekstualnom, računskom i grafičkom dokumentacijom neophodnom za ugovaranje i izvođenje radova. Takođe je potrebno uraditi prema svim važećim propisima i tehničkim normativima za ove vrste objskata i instalacija - navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Rok za prijavu na tender je 18. maj, a ostale informacije pogledajte OVDJE.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.