NavMenu

Državna zastava od 6.000 cvjetova viole

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 15.11.2010. 15:45
Komentari
Podeli

Državna zastava od 6.000 cvjetova viole od danas (15.11.2010.) ukrašava javnu površinu preko puta zgrade Predsjedništva BiH u Malom parku.

Rezultat je to radova u okviru jesenje akcije ukrašavanja i sadnje cvijeća koju je KJKP "Park" d.o.o. Sarajevo i počelo u novembru na području Kantona Sarajevo.

Radnici "Parka" početkom prošle sedmice su sa površine od oko 200 m2 uklonili staro cvijeća koje je završilo proces cvjetanja i koje je tokom ljetnih dana ukrašavalo Mali park, prekopali su zemljište, oplijevili korov, ali zbog kiše i mokrog tla nije bilo moguće posaditi sezonsko cvijeće. Rano jutros urađena je prihrana terena vlastitim lumbrihumusom iz rasadnika u Sokolović Koloniji i nakon toga pristupilo se sadnji viole.

U arlu u blizini i cvijetnu gredicu (popularna kamenjara) na ulazu u park također će biti posađeno približno 1.000 cvjetova viole, a danas će biti završeno i orezivanje ukrasnog grmlja, zaštita i pripremi sadnica za zimske dane.

Tako će Sarajlije, ali i svi gosti našeg grada, prolazeći ovim dijelom, moći uživati u hortikulturnom ambijentu i pejzažnim ljepotama sve dok cvjetove viole ne prekrije snijeg, ali i u rano proljeće.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.