NavMenu

VIŠKOVIĆ: Nisu ugroženi projekti sa EBRD i Svjetskom bankom

Izvor: RTRS Srijeda, 20.04.2022. 08:35
Komentari
Podeli
Radovan Višković (Foto: Vlada RS)Radovan Višković
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da nije doveden u pitanje nijedan projekat koji je dogovoren sa nivoa Republike Srpske sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i Svjetskom bankom, ali jesu određeni pojedinačni projekti, uglavnom lokalnih zajednica.

Višković je dodao da je prije par dana razgovarao sa predstavnicima ovih banaka koji su izrazili određenu rezervu samo kada je riječ o grant sredstvima, navodeći da je potrebno postići političku stabilnost u BiH.

On je pojasnio da kada je riječ o ovakvim projektima nije moguće odvojiti jedan od drugog entiteta, jer je za svaki projekat potrebna saglasnost institucija sa nivoa BiH, odnosno da bi zastoj u finansiranju jednog značio zastoj u finansiranju drugog projekta.

- Јa treba da dam saglasnost za projekat autoputa koji se radi prema Pločama, a isto tako premijer FBiH Fadil Novalić treba dati saglasnost na projekat Koridor Pet ce kroz Republiku Srpsku. Ako nema te saglasnosti, nema ni projekta za Ploče, ni Koridora Pet ce kroz Srpsku. Smatram da nismo i da nećemo doći u tu fazu - rekao je Višković novinarima u Banjaluci.


On je naveo da su dovedeni u pitanje pojedinačni projekti, prije svega lokalnih zajednica, dogovoreni sa institucijama iz EU, kao što je projekat grada Gradiška koji se odnosi na otpadne vode.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.