NavMenu

Za održiviji svijet - Kako u DS Smith vide kružni dizajn ambalaže

Izvor: eKapija+ Srijeda, 20.04.2022. 10:09
Komentari
Podeli
(Foto: Kokliang/shutterstock.com)
Kružno gospodarstvo je alternativa linearnom modelu gospodarstva koji se bazira na konceptu uzmi – napravi/koristi – odloži odnosno baci.

Kružno gospodarstvo se zasniva na principima eliminiranja otpada i zagađenja, održavanja materijala u upotrebi što je duže moguće i obnavljanja prirodnih sustava kako bi se stvorio održiviji, ljepši svijet.

Riječ je zapravo o stvaranju gospodarstva koje djeluje u skladu s našim prirodnim svijetom.

Sa kružnim ambalažnim rješenjima, DS Smith može biti vaš ulaz u kružno gospodarstvo. Možemo vam pomoći dizajniranjem održivijih ambalažnih rješenja, ostvarivanjem vaših ekoloških ciljeva i ispunjavanjem rastućih zahtjeva vaših kupaca za održivijom ambalažom.

Šta za vas znači kružno gospodarstvo?

Kružno gospodarstvo nije kompromis. Ono predstavlja ljepšu budućnost za nas i naš planet.

Kada govorimo o ambalaži to znači da ne upotrebljavate više materijala nego što je potrebno, da optimizirate svoj opskrbni lanac, koristite reciklirane materijale i osigurate da se vaša ambalaža može reciklirati ili ponovno upotrijebiti.

Zajedno možemo redizajnirati vašu ambalažu kako bi bila ekološki održivija. Naša kružna ambalažna rješenja pomoći će vam drugačije gledati na svoju ambalažu.

(Foto: dssmith.com)
Kružno gospodarstvo - jednostavan, ali moćan koncept koji će oblikovati našu budućnost na bolje

Naš svijet i način na koji trošimo oblikovan je linearno - uzimamo, izrađujemo i bacamo – ne koristimo resurse, već ih trošimo.

Ali tamo gdje drugi vide linearne probleme, mi vidimo kružna rješenja.

Imamo preko 700 dizajnera i inovatora, koji razmišljaju i stvaraju na temelju principa kružnog dizajna.
U pitanju su principi koje smo razvili u suradnji sa fondacijom Ellen MacArthur. To je partnerstvo na koje smo iznimno ponosni jer nam predstavlja izazov da damo sve od sebe i budemo najbolji.

U ciklusima razmišljamo o eliminiranju otpada, vrednovanju naših prirodnih resursa i obnavljanju prirodnih sustava.
Svaki ciklus mora negdje započeti.

Amblažu svi prvo vide

Bez obzira što proizvodite i prodajete, prva stvar koju vaši kupci vide je ambalaža. Želimo da ambalaža pomogne vašem brendu istaknuti se na pozitivan način. Dok kupci traže održivije alternative, mi stvaramo ambalažu pogodnu za kružno gospodarstvo. Ovdje sve počinje, jer je utjecaj ambalaže na životnu sredinu u velikoj mjeri određen već u fazi dizajniranja.

Imajući ovo na umu, surađivali smo sa Ellen MacArthur Fondacijom kako bismo kreirali Principe kružnog dizajna koji nam pomažu preoblikovati budućnost ambalaže za kružno gospodarstvo.

Naš tim od 700 dizajnera koristi ove Principe za eliminiranje otpada i zagađenja, održavanje proizvoda u upotrebi što je duže moguće i obnavljanje prirodnih sustava.

Nema boljeg mjesta za pokretanje vašeg ciklusa, nego ovdje kod nas.

Izvor: DS Smith
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.