NavMenu

Una regata od 27. do 30. jula

Izvor: startbih.ba Ponedjeljak, 11.04.2022. 15:17
Komentari
Podeli
Rijeka Una (Foto: Jura Dolezal/shutterstock.com)Rijeka Una
Direktor JP Nacionalni park Una Amarildo Mulić najavio je brojne pripremne aktivnosti za predstojeću turističku sezonu, a održan je i prvi operativni sastanak povodom organizacije i održavanja ovogodišnje 48. Internacionalne Una regate.

- Za nas nema odmora, s obzirom da u predstojećoj turističkoj sezoni želimo pokušati nadmašiti i rekordne brojke iz 2019. godine, kada je Nacionalni park Una posjetilo više od 100.000 turista i gostiju. Svi parametri i pokazatelji su nam razlozi za optimizam, tako da se podrazumijeva maksimalni angažman tokom cijele godine. Tradicionalna "Una regata" nam se vraća nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, što sigurno raduje brojne zaljubljenike u prirodu, sport i adrenalinske avanture. Ove godine je planiramo i najavljujemo za najatraktivniji dio turističke sezone, odnosno od 27. do 30. jula - kazao je direktor Mulić.

Unska karavana ponovo će ploviti uobičajenom relacijom, podijeljenom u etapne dijelove od Martin Broda do Bosanske Krupe.

- Prva etapa će biti od Martin Broda do najatraktivnije destinacije u Nacionalnom parku - Štrbačkog buka. Naravno, drugu etapu nastavljamo prema Bihaću, gdje će vjerovatno biti organizirani i brojni prateći događaji zabavnog i sportskog karaktera. Regatu završavamo u Bosanskoj Krupi, gdje svake godine učesnici uživaju u posebnom ambijentu. Prvom operativnom sastanku prisustvovali su predstavnici Grada Bihaća, Gradske turističke zajednice, agencije Stage Art, kao i Rafting agencije UNA RC Kiro Rafting. Već naredne sedmice, sličan sastanak imat ćemo i sa našim partnerima iz Bosanske Krupe - naveo je direktor JP Nacionalni park Una Amarildo Mulić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.